Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κουφοντίνας: Θα γράψω κι άλλο βιβλίο

Κουφοντίνας: Θα γράψω κι άλλο βιβλίο

Η έκδοση του βιβλίου του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» προκάλεσε αντιδράσεις, όχι μόνο από τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης. Πυροδότησε ακόμη και πολιτική αντιπαράθεση. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επιχειρεί να απαντήσει στο «γιατί» έγραψε το βιβλίο.

«Το είχα μέσα μου, πίεζε να βγει. Όσο πάλευα με τα κλασικά εργαλεία των ιστορικών να τιθασεύσω το έντυπο υλικό που άπλωνε σιγά σιγά και γέμιζε όλο το κελί, τόσο πιο πολύ πίεζε να βγει. Στα χειρόγραφα στα οποία ταξινομούσα αντικειμενικά, ιστορικά ρεύματα, στο περιθώριό τους σημείωνα μαι φράση, μια εικόνα από τα παλιά που ανάβλυζε. Ο παλιός γνώριμος Αντώνης έλεγε το λογάκι του, έκλεινε συνωμοτικά το μάτι, διεκδικούσε το χώρο του» λέει ο εκτελεστής της 17Ν μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Μια ξάγρυπνη νύχτα παραμέρισα έντυπα και χειρόγραφα, άνοιξα μια γωνιά στο πλαστικό τραπέζι, άνοιξα τη δίοδο να βγει ο συμπιεσμένος ατμός, ξημέρωσε, μεσημέριασε, ξαναβράδιασε και εγώ συνέχισα να γράφω» λέει ο επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης σχετικά με το πως πήρε την απόφαση να γράψει βιβλίο.

Ξεκίνησε να γράφει 10 χρόνια μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, το καλοκαίρι του 2012. Σταμάτησε γιατί, όπως λέει, έπαθε σοκ όταν βγήκε από το κελί για να πάει να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα και άρχισε ξανά στις 17 Νοεμβρίου του 2013. Και από τότε, σε διάστημα τριών μηνών, το είχε τελειώσει.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη δεν κρύβει πως στα σχέδιά του υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου βιβλίου. Άλλωστε αυτό που εξέδωσε δεν ήταν αυτό που ξεκίνησε. Είχε ξεκινήσει να γράφει την ιστορία της μεταπολιτευτικής ένοπλης πάλης, ιδέα, την οποία δεν έχει εγκαταλείψει, όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΔ: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει το βιβλίο Κουφοντίνα

Οι αποκαλύψεις Κουφοντίνα για τον επιχειρηματία πληροφοριοδότη, τον Τσουτσουβή και τον “Κόμη”

ΝΔ: Λέτε ψέμματα για τον Γιαννόπουλο – Ήταν στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Κουφοντίνας: Οι στόχοι που δεν πέτυχε – Οι δολοφονίες που δεν έκανε – Οι γιάφκες που δεν βρήκαν ποτέ

“Σκοτωμός” για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα – Γιαννόπουλος: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Η Ν.Δ. έδωσε στοιχεία για να αποδείξει ότι είναι μέλος

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Διώξτε αυτόν που προλογίζει το βιβλίο του Κουφοντίνα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε