Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Τώρα όλοι θέλουν να μιλήσουν για τη Χρυσή Αυγή! Νέες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες – Κατονόμασαν συγκεκριμένους βουλευτές!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

– Δεκάδες αιτήματα στο γραφείο του ανακριτή από πρόσωπα που θέλουν να καταθέσουν για τη Χρυσή Αυγή
– Γυναίκα πήγε μόνη της σήμερα στο ανακριτικό γραφείο
– Νέες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες
– Έρχονται και νέες συλλήψεις σύμφωνα με δημοσιεύματα
– Σε δικαστικό κλοιό Κασιδιάρης, Μίχος, Παναγιώταρος
– Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμπληρωματικές απολογίες και από Μιχαλολιάκο, Παππά
– Ανατριχίλα από τις φωτογραφίες του Χρήστου Παππά με στολή Ναζί!

Ανοίγουν στόματα για τη δράση της Χρυσής Αυγής μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ενώ η ηγεσία της οργάνωσης, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και ο υπαρχηγός του Χρήστος Παππάς, βρίσκονται πια πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στο γραφείο του ανακριτή έχουν φτάσει πολλά αιτήματα προσώπων που επιζητούν να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το Σάββατο, μάλιστα, προσήλθε αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο γυναίκα η οποία είχε καταθέσει στοιχεία για την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση πήρε, τις τελευταίες ώρες, μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που έχουν τεθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα για την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής πήρε κατάθεση χθες αργά τη νύχτα από έναν άνδρα για τον οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για αυτόν που είχε καταθέσει και στο πλαίσιο της έρευνας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha, οι μάρτυρες κατονόμασαν συγκεκριμένους βουλευτές, όχι μόνο απ’ αυτούς που είναι ήδη κατηγορούμενοι, ενώ μίλησαν και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Είναι άλλωστε γνωστό πως το ΣΔΟΕ κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, ενώ συνεχίζεται και η έρευνα για το κρυμμένο οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Έρχονται νέες συλλήψεις – Σε κλοιό οι τρεις

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής μόλις ξεκίνησε, αναφέρουν δικαστικές πηγές και σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν και νέες συλλήψεις.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος δεν αποκλείεται η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, να αγγίξει και άλλους βουλευτές ή άλλα στελέχη του κόμματος.

Οι ανακριτές θα ερευνήσουν άμεσα και τη δικογραφία της δολοφονίας Φύσσα – Αναμένεται να ασκηθεί δίωξη στον Γιώργο Ρουπακιά για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Όλα αυτά ενώ οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, που αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, παραμένουν σε δικαστικό κλοιό και δεν αποκλείεται να κληθούν για συμπληρωματική απολογία, εφόσον από τις έρευνες προκύψουν στοιχεία που να τους συνδέουν με άλλες αξιόποινες πράξεις της οργάνωσης.
Το ίδιο ισχύει για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους άλλους δυο προφυλακισμένους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.

Το Πέραμα

Οι ανακριτές θα αναζητήσουν και το αν εμπλέκονται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ο ηγετικός πυρήνας του κόμματος, και στην επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Αν δηλαδή η επίθεση στο Πέραμα έγινε με εντολή από τον Μιχαλολιάκο, στο πλαίσιο της ιεραρχίας που διέπει -κατά το κατηγορητήριο- τη Χρυσή Αυγή.

Ήδη για την υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ο 34χρονος «πυρηνάρχης» του Περάματος, που φέρεται ότι συντόνιζε και κατηύθυνε τους χρυσαυγίτες που χτύπησαν τα μέλη του ΚΚΕ. Ο ίδιος (που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο το καλοκαίρι του 2012) φαίνεται να έχει επικοινωνήσει με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη δυο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φυλακή ο 37χρονος που φώναξε τα τάγματα εφόδου στο Κερατσίνι

“Οδός Παύλου Φύσσα” ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο 34χρονος

«Βόμβα» Τσίπρα: Η ΕΥΠ μας παρακολουθεί! – «Το τηλέφωνό μου και των βουλευτών μας, παρακολουθούνται» είπε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η μόνη! Οι νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στη σκιά της – Ποιοι αποκαλούν τα μέλη της «κότες» και «φλώρους»

Με τη στολή των SS και ναζιστικό χαιρετισμό ο Χρήστος Παππάς

Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με Γερμανούς νεοναζί! – Το ακροδεξιό «τέρας» τρώει την Ευρώπη – Αποκαλυπτικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών

H απολογία του Χρήστου Παππά! Αρνείται το ναζιστικό του παρελθόν

‘Ολη η απολογία Κασιδιάρη – Δικαιολογεί Γερμενή, δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά και κατονομάζει προστατευόμενο μάρτυρα

Τι υποστήριξε ο Λαγός στην απολογία του – Διαβάστε την

Ολόκληρη η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου – Παρουσιάζει μία άλλη Χρυσή Αυγή και καταδικάζει ακόμα και τα μαύρα μπλουζάκια

Αντιπρόεδρος Βουλής: Η συμπεριφορά Κασιδιάρη έχει ιατρική εξήγηση – Πιπιλή: Συγγνώμη με τον μπαμπά του μένει ακόμα;

Ολο το παρασκήνιο από την πρώτη νύχτα του Μιχαλολιάκου στον Κορυδαλλό – Στο ίδιο κελί και ο Λαγός

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε