Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανώγεια: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 29χρονος – “Θόλωσα και τότε πυροβόλησα” (video)

Ανώγεια: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 29χρονος – “Θόλωσα και τότε πυροβόλησα” (video)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο άσκησε η εισαγγελέας Ρεθύμνου σε βάρος του 29χρονου Καλομοίρη από τα Ανώγεια για το φόνο του 30χρονου συχωριανού του Γιώργου Ξυλούρη, δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς που έριχναν νεκρό τον 63χρονο πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη.  

Ο τραγικός πρωταγωνιστής του φονικού στα Ανώγεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (06.05.2020). Νωρίτερα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Ρεθύμνου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας, ο νεαρός Καλομοίρης ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο βράδυ ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης πέρασε και του μίλησε άσχημα.Ξεκίνησε καυγάς ανάμεσά τους και στη συνέχεια, αφού παρενέβησαν τρίτοι, ο καυγάς έληξε και οι δύο νέοι αποχώρησαν.

Λίγα λεπτά μετά, ακούστηκε πυροβολισμός όπως είπε ο 29χρονος και όταν κατέβηκε κάτω, είδε τον πατέρα του αιμόφυρτο, και ότι τον είχε πυροβολήσει ο Ξυλούρης. Τότε θόλωσε, είπε στην Εισαγγελέα και πυροβόλησε τον 30χρονο, επειδή, όπως είπε “δεν έβλεπε τίποτα μπροστά του” και ότι ήταν σαν να “είχε σεντόνι”.

Στην προσπάθειά του να χωρίσει τους εμπλεκόμενους ένας ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Click4more: Ανώγεια – Λέξη προς λέξη ο μοιραίος καβγάς που οδήγησε στο διπλό φονικό – Οι “Γκεσταπίτες”, τα ουρλιαχτά, οι πιστολιές (pics, video)

Αναφερόμενος στο μοιραίο περιστατικό, όπως αυτό εξελίχθηκε, ο συνήγορος του 29χρονου, Διονύσης Βέρρας, είπε στις τηλεοπτικές κάμερες: “Είχαμε την πρώτη φάση που συνέβη μπροστά στην οικία του κατηγορούμενου. Υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του κατηγορούμενου και του θανόντα, όχι ιδιαίτερα σημαντικός – με αμυχές ένθεν κι ένθεν – η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Ο 30χρονος έφυγε από το συμβάν όπως και ο κατηγορούμενος, οι οποίοι πήγαν στα σπίτια τους. Δυστυχώς ο 30χρονος επέστρεψε έπειτα οπλισμένος και έξω πάλι από το σπίτι του κατηγορούμενου συνεχίζοντας τον καβγά, αυτή τη φορά με τον πατέρα του κατηγορούμενου ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε γρονθοκοπηθεί (από τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται ε εξέλιξη αυτή η διαδικασία). Αυτό το γεγονός βγάζει από το σπίτι τον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα, τον άλλο 30χρονο πάνω του και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να «είχε σεντόνι», αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Παρακολουθήστε τι λένε οι δικηγόροι του 29χρονου, Διονύσης Βέρρας και Αλεξάνδρα Σπανάκη:

 

Ανώγεια: “Σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη…”

Ο κ. Βέρρας υπογράμμισε ακόμα ότι είναι σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. “Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δύο υποθέσεις. Έχουμε δύο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται”, τόνισε. Αναφερόμενος, επίσης, στα λεγόμενα του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε, καθώς στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ο κ. Βέρρας σχολίασε ότι “η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού. Η βαλλιστική έκθεση έχει συνταχθεί και παραπέμπεται στην Αθήνα. Συνολικά από τη συλλογή των καλύκων εντοπίστηκαν 7 από ένα όπλο και 2 στο άλλο”, κατέληξε ο συνήγορος του 29χρονου Καλομοίρη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα (04.05.2020) ο πατέρας του 30χρονου, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε ποτέ και πως στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, όπως τους ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές και πως ο ίδιος ο 29χρονος Καλομοίρης, πυροβόλησε και σκότωσε τον 63χρονο πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη.

πληροφορίες από cretapost.gr και ekriti.gr

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις