Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Απαγωγή Νίκου Μαυρίκου: Στενεύουν τα περιθώρια! Άφαντοι οι απαγωγείς

Απαγωγή Νίκου Μαυρίκου: Στενεύουν τα περιθώρια! Άφαντοι οι απαγωγείς

Κανένα σημείο ζωής από τους δράστες πέντε ημέρες μετά την απαγωγή του Νίκου Μαυρίκου.
Η κατάθεση της οικιακής βοηθού το μόνο στοιχείο της αστυνομίας.
Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η συμβία του Πειραιώτη επιχειρηματία.
Πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Μαυρίκο να είχε πέσει θύμα απαγωγής και στο παρελθόν.

Πέντε ημέρες έχουν περάσει και δεν έχει υπάρξει καμία ειδοποίηση από τους ανθρώπους που άρπαξαν τον γνωστό επιχειρηματία Νίκο Μαυρίκο. Τα περιθώρια στενεύουν και οι συγγενείς του 51χρονου Νίκου Μαυρίκου μετρούν ατελείωτες ώρες αγωνίας, καθώς δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την τύχη του δικού τους ανθρώπου.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα, αλλά και η συμβία του επιχειρηματία, γνωστό μοντέλο Χρύσα Δρακάκη, οι οποίες ανησυχούν σφόδρα για την τύχη του Νίκου Μαυρίκου, καθώς δεν γνωρίζουν το παραμικρό. Άλλωστε στην περίπτωση που οι δράστες επικοινωνήσουν με τους συγγενείς του επιχειρηματία, προκειμένου να ζητήσουν λύτρα, θα ήταν ένα ουσιαστικό σημάδι ζωής για τον 51χρονο και η αγωνία των συγγενών του θα μετριάζονταν.

Στο μεταξύ οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής είναι σε πλήρη εξέλιξη, δυστυχώς όμως χωρίς να παρουσιάζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το ερευνητικό ενδιαφέρον των Αρχών περιορίζεται στην κατάθεση της οικιακής βοηθού του γνωστού επιχειρηματία, η οποία όπως αποκάλυψε το “Newsit.gr”,την ημέρα της απαγωγής ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με των έναν από τους δράστες. Μάλιστα στην κατάθεση που έδωσε, περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του δράστη, πλην όμως οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο ένας εκ των απαγωγέων να ήταν μεταμφιεσμένος και μάλιστα με μάσκα σιλικόνης.

Click4more: Απαγωγή στον Πειραιά: “Έχουν” το μπλε όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες!

Στο μεταξύ στο ερευνητικό “μικροσκόπιο” των Αρχών, εν προκειμένω του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έχουν μπει κάποιες φήμες – πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία το 2015 να είχε πέσει πάλι θύμα απαγωγής και μάλιστα να είχε δώσει στους απαγωγείς του το ποσό των ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να τον απελευθερώσουν, χωρίς ποτέ να ειδοποιήσει την Αστυνομία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πληροφορίες – φήμες.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, η Ασφάλεια στα αρχεία της, ουδεμία τέτοια περίπτωση έχει καταγεγραμμένη, όσων αφορά σε παλιότερη απαγωγή του γνωστού Πειραιώτη επιχειρηματία.

Click4more: Απαρηγόρητη μετά την απαγωγή η σύντροφος του επιχειρηματία, Νίκου Μαυρίκου

Ωστόσο και όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί: “…στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με “σιωπηλή” απαγωγή”, λογικό είναι να μην γνωρίζουμε κάτι. Ωστόσο σε μεγάλο ποσοστό θύματα απαγωγών που έχουν απελευθερωθεί δίδοντας λύτρα, στην συνέχεια καταγγέλλουν την περιπέτεια τους στην Αστυνομία και μάλιστα η έκβαση τέτοιων υποθέσεων έχουν μεγάλο βαθμό εξιχνιάσεις, καθώς οι πληροφορίες που δίνουν τα θύματα είναι καταλυτικές για την πορεία των ερευνών.”

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις