Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απαγωγή στον Πειραιά: “Έχουν” το μπλε όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες!

απαγωγή
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το υλικό από τις κάμερες της περιοχής “μιλά” ήδη στους αστυνομικούς για την απαγωγή του γνωστού επιχειρηματία στον Πειραιά.
Με ένα μπλε πολυμορφικό διέφυγαν οι δράστες που πήραν… σηκωτό τον 51χρονο.
Τον άρπαξαν όταν βγήκε από το σπίτι του μαζί με την οικιακή του βοηθό.
“Σιγή ασυρμάτου” μέχρι στιγμής, δεν έχουν καλέσει κανέναν για λύτρα. Όλες οι εξελίξεις της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους και απεικονίζει ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο μπλε χρώματος Γερμανικής κατασκευής, προσπαθούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, όσον αφορά στην αρπαγή – απαγωγή γνωστού επιχειρηματία, το πρωί της Πέμπτης, 27.12.2018, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι πρώτες κινήσεις των έμπειρων Αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής φαίνεται να απέδωσαν κατά τι “καρπούς”, καθώς μέσω καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και ιδιωτικών καμερών, κατάφεραν να εντοπίσουν το μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες προκειμένου να επιβιβάσουν τον 51χρονο επιχειρηματία, ώστε να γίνει η απαγωγή.

απαγωγή

“Έχουν” το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την απαγωγή!

Οι αστυνομικοί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newsit.gr, έχουν ήδη στα χέρια τους την εικόνα του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα από την διασταύρωση που πραγματοποίησαν στα τερματικά της Τροχαίας, “χτυπώντας” τον αριθμό κυκλοφορίας, διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος αριθμός δεν υπάρχει στην Ελληνική επικράτεια. Κατά συνέπεια εκτιμούν πως οι πινακίδες κυκλοφορίας του ύποπτου οχήματος είναι εξ’ υπαρχής πλαστές.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και προσωπικής ελευθερίας που έχουν αναλάβει την έρευνα για αυτή την σοβαρή υπόθεση κάνουν λόγο όχι για απαγωγή, αλλά για αρπαγή καθώς μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, 27.12.2018, κανείς δεν είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια του 51χρονου επιχειρηματία, εν προκειμένω με την μητέρα του και τα παιδιά του προκειμένου να ζητήσει λύτρα για την απελευθέρωση του Ν.Μ.

Μάλιστα και λόγω του γεγονότος πως στο παρελθόν τ’ όνομα του γνωστού επιχειρηματία είχε εμπλακεί σε υπόθεση που ερευνούσε το Λιμενικό, χωρίς ποτέ να αποδειχθεί η ενοχή του, εξετάζουν και το ενδεχόμενο οι δράστες να άρπαξαν τον 51χρονου προκειμένου να λύσουν παλιές προσωπικές διαφορές.

Όπως λένε χαρακτηριστικά στο newsit.gr αστυνομικοί που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά μέχρις ότου να επικοινωνήσουν οι δράστες με την οικογένεια του απαχθέντα, να θέσουν τους όρους τους και βέβαια να ζητήσουν λύτρα.

απαγωγή

Οργανωμένη απαγωγή

Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας κατέβηκε από το διαμέρισμά του που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Ο 51χρονος ήταν μαζί με την οικιακή του βοηθό όταν βγήκε από την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του.

Ξαφνικά, εμφανίστηκαν μπροστά του τέσσερα άτομα τα οποία μάλιστα από τους αυτόπτες μάρτυρες περιγράφονται ως σωματώδη και αμέσως τον ακινητοποίησαν, τον άρπαξαν από τα χέρια και στην κυριολεξία σηκωτό τον έβαλαν στο μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα από την αυλή της πολυκατοικίας και εξαφανίστηκαν, πριν προλάβει ο 51χρονος να φωνάξει έστω “βοήθεια”. Δηλαδή η όλη απαγωγή έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Click4more: Πειραιάς: Η μαρτυρία του Νίκου Μαυρίκου για την απαγωγή του εξαδέλφου του

Όπως περιέγραψαν στους αστυνομικούς, στις καταθέσεις που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι τέσσερις “φουσκωτοί” που άρπαξαν τον γνωστό επιχειρηματία φορούσαν μαύρα μπουφάν τα οποία στο πίσω μέρος έγραφαν ΕΚΑΜ. Το αρκτικόλεξο δηλαδή της “Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας” της ΕΛ.ΑΣ. Εν ολίγοις είχαν μεταμφιεστεί σε Αστυνομικούς.

Ωστόσο, υπάρχουν και δυο μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, καθώς η Ακτή Θεμιστοκλέους είναι μια πολυσύχναστη περιοχή και πολλά είναι τα “μάτια” που είδαν το περιστατικό, πως οι τέσσερις “φουσκωτοί” στα μπουφάν που φορούσαν έφεραν τα διακριτικά του ΕΚΑΒ και όχι της ΕΚΑΜ.

Οι δραστηριότητες του επιχειρηματία πριν την απαγωγή

Ο Ν.Μ 51 ετών διαμένει στην συγκεκριμένη πολυκατοικία με την μητέρα του, καθώς τα δυο παιδιά του είναι μεγάλα και μένουν μόνα τους επίσης σε περιοχές του Πειραιά. Ο ίδιος δραστηριοποιείται στης εισαγωγές – εξαγωγές αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων, προμηθεύοντας με αφορολόγητα προϊόντα, πλοία κυρίως φορτηγά, Πρεσβείες, αλλά και καταστήματα αφορολογήτων σε αεροδρόμια.

απαγωγή

Είναι γνωστός στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά, καθώς έχει μεγάλο εύρος πελατολογίου, πλην όμως είναι χαμηλού προφίλ επιχειρηματίας ο οποίος ποτέ δεν έδωσε διακαιώματα, καθώς η ζωή που κάνει αν μη τι άλλο είναι ενός συνηθισμένου Έλληνα πολίτη και για το λόγο αυτό προξενεί μεγάλη εντύπωση στους Αστυνομικούς της Αφέλειας η αρπαγή – απαγωγή του.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις