Κυριακή, 21 Απρ.
13oC Αθήνα

Απανωτά χτυπήματα απατεώνων σε φούρνους όλης της χώρας! Το παραμύθι που λένε

Απανωτά χτυπήματα απατεώνων σε φούρνους όλης της χώρας! Το παραμύθι που λένε
ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της εξαπάτησης αρτοποιών σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, να βγάλει σχετική ανακοίνωση, για να προστατεύσει τα μέλη της.

Όπως αναφέρεται, μάδα «απατεώνων» τηλεφωνούν σε αρτοποιούς, χρησιμοποιώντας πραγματικό όνομα (είτε δημάρχου, είτε αντιδημάρχου, είτε γνωστής- πραγματικής εταιρίας, είτε οποιουδήποτε άλλου γνωστού ονόματος στην τοπική κοινωνία), με το πρόσχημα ότι θέλουν να κάνουν παραγγελία ψωμιού και άλλων ειδών αρτοποιίας για δωρεά, ακόμα και για τα σχολεία που θα ανοίξουν το νέο έτος.

Στην συνέχεια, ζητούν τον λογαριασμό του αρτοποιού όπου του υπόσχονται πως θα κάνουν κατάθεση το συμφωνηθέν ποσό. Και εκεί, έρχεται η απάτη!

Το παραμύθι με το… λάθος ποσό

Για να αποδείξουν την κατάθεσή τους, προσκομίζουν στον αρτοποιό πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης, ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, με ποσό δεκαπλάσιο από το συμφωνηθέν (δηλαδή για παράδειγμα αντί για 700 Ευρώ, 7.000 Ευρώ). Χρησιμοποιώντας το «δήθεν» λάθος τους, του ζητούν να επιστρέψει το ποσό – το οποίο αναγράφεται στο ψεύτικο παραστατικό κατάθεσης, σε λογαριασμό τους, εκλιπαρώντας τον να γίνει άμεσα για να μην «εκτεθούν» σε άλλους προμηθευτές και συνεργάτες τους.

Το φαινόμενο αυτό έχει ήδη εντοπιστεί στα Τρίκαλα, στην Πάρο, στην Μύκονο, στην Εύβοια και στη Λάρισα.

Click4More: Εύβοια: Προσπάθησε να εξαπατήσει φούρναρη προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο

Στην ανακοίνωσή τους, οι αρτοποιοί καλούν τους συναδέλφους τους σε περίπτωση που λάβουν τέτοιο τηλεφώνημα για παραγγελία ψωμιού και άλλων ειδών, να καλέσουν άμεσα το άτομο του οποίου χρησιμοποίησαν το όνομα, αφού βρουν το σωστό τηλέφωνο επικοινωνίας (π.χ. στο Δήμαρχο αν αφορά παραγγελία για το Δήμο, ή αντιδήμαρχο) ούτως ώστε να αποσαφηνίσουν την παραγγελία.

Αν λάβουν αρνητική απάντηση, αμέσως να επικοινωνήσουν με την αστυνομία και να ενημερώσουν το τοπικό σωματείο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις