Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η σειρά του “διευθυντηρίου” να ζητήσει ελαφρυντικά

Χρυσή Αυγή

Για δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα (16.10.2020), οι δικηγόροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων πρώην και νυν μελών της Χρυσής Αυγής, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, θα διεκδικήσουν τη χορήγηση από το δικαστήριο αναστολής έως την έφεση για τους εντολείς, τους προκειμένου αυτοί να μην οδηγηθούν στις φυλακές.

Στις 10:30 το πρωί, η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί με τους συνηγόρους των πρώην και νυν βουλευτών να υποβάλλουν τα αιτήματα τους για τους ενόχους για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Click4more Παρέλαση «αγνώριστων» χρυσαυγιτών στο Εφετείο για την φουκαριάρα την αναστολή!

Σήμερα αναμένεται να υποβάλουν τα σχετικά αιτήματα οι δικηγόροι των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή, Αρτέμη Ματθαιόπουλου που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, των Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιου Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Δημήτρη Κουκούτση, Αντώνη Γρέγου οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και των Μιχάλη Αρβανίτη, Ευστάθιου Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Νίκου Μίχου, στους οποίους το δικαστήριο έχει αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις παρά τη καταδίκη τους ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

«Παρέλαση» με… γονείς και παιδιά

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η υπεράσπιση των καταδικασθέντων υπέβαλε αιτήματα αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση επικαλούμενη πως σε περίπτωση που θα οδηγηθούν στις φυλακές θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Για τους περισσότερους εξ αυτών έγινε επίκληση λόγων οικογενειακών, προσωπικών και υγείας.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία για δεύτερη φορά στη δικαστική αίθουσα μετά τις απολογίες τους των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Click4more Χρυσή Αυγή: Αντίστροφη μέτρηση για Λαγό στο Ευρωκοινοβούλιο – Άρση της ασυλίας και διεθνές ένταλμα σύλληψης

Μάλιστα, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του Μπαρμπαρούση, άνδρας ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια, ο οποίος είπε πως αν ο γιος του πάει στη φυλακή δεν θα έχει κανέναν να τον βοηθάει.

Όταν ο πρώην βουλευτής ρώτησε  την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε δεικτικά «Ε τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…».

Τι θα πει το “διευθυντήριο”

Με ενδιαφέρον αναμένεται εάν σήμερα θα επιλέξουν και άλλοι πρώην βουλευτές να προσέλθουν στο δικαστήριο και να υποστηρίξουν με την παρουσία τους να αιτήματα τους να μην οδηγηθούν στη φυλακή, στην εκπνοή της δίκης και ενώ έχουν αγνοήσει τη διαδικασία για 5,5 χρόνια.

Σήμερα πιθανότατα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των αιτημάτων και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου, στη συνέχεια και μετά τις δευτερολογίες των δικηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποφασίσει οριστικά́ για το ποιοι θα οδηγηθούν στις φυλακές και ποιοι όχι.

Υπενθυμίζεται πως στον Νίκο Μιχαλολιάκο επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών, στον Γιάννη Λαγό, κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών, στον Ηλία Κασιδιάρη κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, στο Γιώργο Γερμενή κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, στον Χρήστο Παππά κάθειρξη 13 ετών και τριών μηνών, στον Ηλία Παναγιώταρο κάθειρξη 13 ετών και στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο κάθειρξη 10 ετών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις