Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία βρέφους: Σοκάρουν οι ομολογίες της 19χρονης και της μητέρας της

Δολοφονία βρέφους: Σοκάρουν οι ομολογίες της 19χρονης και της μητέρας της

– Προθεσμία για την Πέμπτη πήραν για να απολογηθούν η 19χρονη και η μητέρα της για την δολοφονία του βρέφους στην Πετρούπολη
– Το νεογέννητο είχε βρεθεί νεκρό με χαρτιά στο στόμα του σε κάδο σκουπιδιών από έναν ρακοσυλλέκτη στο τέλος Φεβρουαρίου
– Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής – Μιλά στο newsit.gr ο άνθρωπος που το βρήκε στα σκουπίδια
– «Κάποιοι είχαν τύψεις και άφηναν κουκλάκια και παιχνίδια δίπλα στον κάδο», είπε άλλος κάτοικος της περιοχής
– «Κάποιοι είδαν την κοπέλα μια μέρα να γονατίζει περνώντας από το σημείο», είπε γείτονας

Δυο τραγικά περιστατικά μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Δυο νεαρές μητέρες γεννούν και πετούν τα παιδιά τους σαν χαλασμένες κούκλες. Όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας ή σε μια μικρή κωμόπολη. Η μια στα τέλη Φεβρουαρίου στην Πετρούπολη και η άλλη στα τέλη Απριλίου στη Νέα Σμύρνη. Και οι δυο περιπτώσεις μετά από έρευνες της αστυνομίας εξιχνιάσθηκαν.

Μάλιστα όπως έλεγαν αστυνομικές πηγές: «Η εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά το βρέφος το οποίο πέταξε η 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη, έδειξε τον δρόμο για το περιστατικό με το νεογέννητο που εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη. Οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία. Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση και ήθελαν με κάθε τρόπο να “ξεφορτωθούν” το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν, μάλιστα, πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Έπειτα από την υπόθεση της Νέας Σμύρνης, μπήκε στην τελική ευθεία η εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη».

Η 19χρονη το σκότωσε και η μητέρα της το «ξεφορτώθηκε»

Τραγική σύμπτωση; Η ημέρα σύλληψης μάνας και κόρης έγινε ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας. Η 19χρονη, που ομολόγησε ότι η ίδια έπνιξε το νεογέννητο παιδί της, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε μια ανεπιθύμητη κύηση έπειτα από μια περιστασιακή σχέση και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να κρατήσει το βρέφος. Ετσι, μόλις το γέννησε, στην μπανιέρα του σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Ρωμυλίας, όπου εντοπίστηκε νεκρό το νεογέννητο, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, του έβαλε χαρτιά στο στόμα για να σταματήσει να κλαίει. Στη συνέχεια, το έπνιξε με σχοινί και με τον ομφάλιο λώρο. Η 54χρονη, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι απλώς βοήθησε την κόρη της να το πετάξει στα σκουπίδια.

Οι πληροφορίες του Newsit.gr σοκάρουν. Η 19χρονη ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν ότι δεν ήθελε το παιδί. Όπως είπε αντιλήφθηκε πως είναι έγκυος πολύ αργά. Δεν μπορούσε πλέον όπως ισχυρίστηκε να κάνει έκτρωση. Η γυναίκα ανέφερε πως αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της στη μητέρα της όταν ήταν πλέον στον 6ο ή 7ο μήνα. Μαζί αποφάσισαν να κρατήσουν το γεγονός κρυφό από όλους. Μάλιστα είπε ότι ως προς αυτό τη βοηθούσε το γεγονός ότι είχε κάποια περιττά κιλά και έτσι θα μπορούσε να κρύψει την εγκυμοσύνη της.

Όταν ήρθε η ώρα του τοκετού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 19χρονη γέννησε στη μπανιέρα του διαμερίσματος με τη βοήθεια της μητέρας της. Τότε, όπως είπε, ζήτησε από τη μητέρα της να βγει από το μπάνιο, έβαλε στο στόμα του παιδιού χαρτί για να μην ακούγεται το κλάμα και στη συνέχεια με τον ομφάλιο λώρο και ένα κορδόνι που υπήρχε το στραγγάλισε. Μετά αυτή την πράξη της κάλεσε τη μητέρα της και της ζήτησε να “εξαφανίσει” το μωρό.

Η 54χρονη μητέρα της 19χρονης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη της κόρης της μέχρι τη στιγμή του τοκετού. Αρνείται ότι τη βοήθησε στον τοκετό, παραδέχεται ωστόσο ότι ήταν εκείνη που άφησε το άψυχο σώμα του μωρού στον κάδο των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της το παιδί είχε αιμορραγία όταν γεννήθηκε και η 19χρονη προσπάθησε να το σώσει. Ο δικηγόρος παραδέχθηκε πως η ιατροδικαστική έρευνα στο βρέφος δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ο ίδιος ωστόσο επέμεινε πως η νεαρή γυναίκα δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το μωρό. Θα ζητηθεί να γίνει αλλαγή στην κατηγορία που βαρύνει τις δύο γυναίκας, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, αλλά και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Οι δυο γυναίκες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή.

Πως έφτασαν στα ίχνη της 19χρονης οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί αρχικά ερευνούσαν στην Πετρούπολη και στις γύρω περιοχές. Γρήγορα ο κύκλος έκλεισε. Οι έρευνες περιορίστηκαν σε μια ακτίνα κοντά στον κάδο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του παιδιού. Ομάδες αστυνομικών σάρωναν την περιοχή και σύντομα δημιουργήθηκε μια λίστα με τα ονόματα 15 γυναικών που έμοιαζαν “ύποπτες” πως θα μπορούσαν να είναι εκείνες που έφεραν στη ζωή το παιδί. Σε αυτή τη φάση οι αστυνομικοί ζήτησαν την άδεια από τον εισαγγελέα να πάρουν δείγμα DNA από τις γυναίκες αυτές. Τα αποτελέσματα της διασταύρωσης του γενετικού υλικού βγήκαν χθες το πρωί. Οι αστυνομικοί είχαν πλέον την απόδειξη που χρειαζόταν στα χέρια τους. Το απόγευμα πήγαν στο σπίτι των δυο γυναικών και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σοκαρισμένοι οι γείτονες  – Τι λέει ο άνθρωπος που βρήκε το μωρό

Μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε και ομολόγησε η μητέρα, η γειτονιά της Πετρούπολης “πάγωσε” συνειδητοποιώντας ποια είναι. Μάλιστα ο άνθρωπος που βρήκε το μωρό μαζί με έναν ρακοσυλλέκτη πεταμένο στα σκουπίδια περιέγραψε πως έγινε η μακάβρια ανακάλυψη. Μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι είδε από το μπαλκόνι του σπιτιού του τον ρακοσυλλέκτη να κοιτάει ταραγμένος στα σκουπίδια. Σε μια στιγμή όπως είπε είδε τον άνδρα έξαλλος να φωνάζει: «Κουβά, μωρό! κουβά, μωρό!» Αρχικά πίστεψε ότι ήταν κάποια κούκλα αλλά τρέχοντας κατέβηκε κάτω να δει τι είχε συμβεί. Τότε αντίκρυσε το βρέφος. «Ανοίγω τον κουβά, βλέπω το μωρό και ανοίγω όλο το καπάκι μήπως αναπνεύσει αλλά μετά παρατήρησα το στοματάκι του ότι ήταν γεμάτο χαρτοπετσέτες. Ήταν νεκρό το μωράκι». Ο άνθρωπος που βρήκε νεκρό το μωρό είπε ακόμα ότι η αστυνομία δεν σταμάτησε να κάνει έρευνες στην περιοχή πόρτα – πόρτα. Πρόσθεσε ότι ειδικά την τελευταία εβδομάδα έψαχνε μικρές ηλικίες. Έπαιρνε DNA από τα κορίτσια και πήγαινε τα δείγματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Είπε ακόμα ότι η συγκεκριμένη κοπέλα είχε καιρό να φανεί στην γειτονιά. Κάποιος μάλιστα είπε, την είχε δει να περνάει τον δρόμο κοντά στο σημείο που πέταξε το μωρό και στο διάζωμα να γονατίζει…

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής είπε στο newsit.gr ότι δεν γνώριζε την κοπέλα και την οικογένεια αλλά τους έβλεπε πολλά χρόνια και πως απ’ όταν έγινε το γεγονός δεν εμφανίστηκε ξανά.

Κάποιος είχε τύψεις και έξω από τον κάδο έβαζε κουκλάκια και παιχνιδάκια, είπε στο newsit.gr ένας άλλος κάτοικος της περιοχής.

 

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου – Ε. Μιλή / με πληροφορίες και από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις