Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας: Από τη φυλακή η εντολή για την καταδρομική

Επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας: Από τη φυλακή η εντολή για την καταδρομική

Μέσα από τις φυλακές και μάλιστα από συγκεκριμένο πρόσωπο ενδέχεται να δόθηκε η εντολή, προκειμένου να οργανωθεί και να υλοποιηθεί η πυρπόληση του Α.Τ. Ομονοίας, από συγκεκριμένη ομάδα μπαχαλάκηδων των Εξαρχείων.

Σε αυτό το ενδεχόμενο προσανατολίζονται οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, μετά τα πρώτα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν στα πλαίσια των ερευνητικών τους ενεργειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί από τις καταθέσεις των αστυνομικών του Α.Τ. Ομονοίας, αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους, διακρίνουν πως τα άτομα που πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση πυρπόλησης του τμήματος είναι ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας και μάλιστα ανάμεσα τους αρκετοί ανήλικοι και αλλοδαποί.

Μάλιστα η πρακτική τους προσομοιάζει με αυτή των μπαχαλάκηδων του Σαββατοκύριακου, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην οδό Τοσίτσα και Πατησίων, αλλά και στην διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαρ. Τρικούπη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ήδη έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους σε συγκεκριμένη ομάδα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μάλιστα το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει, κυρίως μετά την επίθεση και από συγκεκριμένες οδούς, είναι δυνατόν να τους οδηγήσει και μάλιστα σύντομα, τόσο στον εντολέα της επίθεσης, οποίος είναι στη φυλακή, όσο και για τους “άγουρους κομάντο” που έφεραν σε πέρας την καταδρομική επίθεση.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, μέσω αυτού του βιντεοληπτικού υλικού διαπιστώθηκε πως οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας, λίγη ώρα μετά την επίθεση άρχισαν να μπαίνουν σταδιακά στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να αισθανθούν προφυλαγμένοι από ενδεχόμενη άμεση αστυνομική αντίδραση.

Μάλιστα και όπως είπε χαρακτηριστικά στο newsit.gr, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, οι “μπαχαλάκηδες” απέφυγαν στο αρχικό στάδιο, μετά την επίθεση, να πάνε στα Εξάρχεια που άλλωστε θεωρούν πως είναι ασφαλής χώρος για τους ίδιους, καθώς φοβήθηκαν μια αστυνομική επιχείρηση “αστραπή’ ως απάντηση της αστυνομίας στην ενέργεια τους. Για το λόγο αυτό, ώρα μετά, μπήκαν σταδιακά και κατά μικρές ομάδες στο Πολυτεχνείο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις