Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Αστυνομικές έρευνες καρμπόν με τον τρόπο εξιχνίασης της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή

Γιώργος Καραϊβάζ: Αστυνομικές έρευνες καρμπόν με τον τρόπο εξιχνίασης της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή

Βίντεο ντοκουμέντα από κάμερες ασφαλείας – εκτός από αυτά που ήδη έχουν στην κατοχή τους – αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερα για τους δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός από 10 σφαίρες, στη μέση του δρόμου, λίγα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04.2021).

Στο βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, που εξασφάλισε το newsit.gr και έχει μπει στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ., εμφανίζονται οι δολοφόνοι του γνωστού δημοσιογράφου, πάνω στη μηχανή μικρού κυβισμού να φτάνουν δέκα λεπτά νωρίτερα στο σημείο, όπου είχαν στήσει την ενέδρα τους κοντά στο σπίτι του.

Ο συνεπιβάτης ήταν ο άνθρωπος που άδειασε το εννιάρι περίστροφο του στο κορμί του Γιώργου Καραϊβάζ. Και οι δύο εκτελεστές είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι του γνωστού δημοσιογράφου να είναι πληρωμένοι εκτελεστές, τους οποίους έφερε από το εξωτερικό ο εντολέας που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου.

Click4more: Γιώργος Καραϊβάζ: Η κηδεία και η εικόνα που έκανε τους πάντες να δακρύσουν (pics, video)

Αυτός είναι και ο λόγος που -σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN- κάνει σαρωτικές έρευνες σε ξενοδοχεία των Νοτίων Προαστίων, για κρατήσεις δωματίων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε διαμερίσματα που νοικιάζονται μέσω Airbnb, και έχει ζητήσει αναλυτικό κατάλογο όσων μπήκαν και βγήκαν από την Ελλάδα, από αεροδρόμια και χερσαία σύνορα, επίσης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. 

Οι παραπάνω κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και ο τρόπος που δρουν οι αξιωματικοί για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ είναι… καρμπόν με τον τρόπο εξιχνίασης της δολοφονίας του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018, μπροστά στο σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, κι ενώ η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα, και τα παιδιά του, βρίσκονταν μέσα. Τον Απρίλιο του 2019, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη δύο Βούλγαρων. 

 

Η ιατροδικαστική έκθεση και η βαλλιστική εξέταση

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου.

Όπως προέκυψε από την εξέταση, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Click4more: Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ – Καλλιακμάνης: Ήθελαν να σιγουρευτούν ότι είναι νεκρός (vid)

Επίσης, η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος η οποία δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Θα διεξαχθεί, όμως, και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις