Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Το καρτέρι θανάτου, οι συνεργοί και οι εκτελεστές που δεν ήρθαν από μακριά

Γιώργος Καραϊβάζ: Το καρτέρι θανάτου, οι συνεργοί και οι εκτελεστές που δεν ήρθαν από μακριά

Προσπαθώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι της αποτρόπαιας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και όλοι οι συνάδελφοί του του αστυνομικού ρεπορτάζ ψάχνουν ποιοι είναι οι δράστες της φρικτής αυτής πράξης. 

Ποιοι συμμετείχαν και από που ήρθαν 

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία εικάζεται ότι στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μπορεί να συμμετείχαν και άλλα άτομα και όχι με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Αυτό που αναζητούν είναι η μηχανή και τα χαρακτηριστικά της η οποία μπορεί να έχει πεταχτεί ή και να έχει καταστραφεί.  

Οι δράστες της δολοφονίας με 10 σφαίρες έχει ακουστεί ότι μπορεί να ήρθαν από το εξωτερικό. Όμως, σύμφωνα με όσα είπε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτό είναι υπό εξέταση, καθώς είναι δύσκολο καθώς γίνονται έλεγχοι στα σύνορα της χώρας λόγω κορονοϊού και όποιος μπαίνει ή βγαίνει από την χώρα καταγράφεται.

Στην σύσκεψη που έγινε αργά το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τονίστηκε για ακόμα μια φορά ότι θα τους δοθούν ό,τι χρειαστούν για να μπορέσουν να διαλευκάνουν τη συγκεκριμένη άγρια δολοφονία.

Αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση εξακολουθούν να αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή. Όχημα υποστήριξης δεν έχει εντοπιστεί, αλλά αν μελετήσει κανείς το βίντεο που αποκάλυψε το newsit.gr θα διαπιστώσει ότι όλα όσα φαίνονται είναι πριν την δολοφονία.

Με άλλα λόγια οι δράστες γυρνάνε γύρω γύρω έχοντας στήσει καρτέρι στον δημοσιογράφο. Και όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, κάποιος ή κάποιοι με κάποιο τρόπο τους ειδοποιεί ότι ο στόχος τους είναι εκεί.

Το κινητό τηλέφωνο 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το newsit.gr, το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ βρέθηκε κατεστραμμένο από σφαίρα.

Τα κομμάτια που έχουν περισυλλέγει, μεταφέρθηκαν απ’ την πρώτη στιγμή στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για να μπορέσουν οι ειδικοί επιστήμονες να κάνουν ανάκτηση των δεδομένων που ήταν αποθηκευμένα.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να εξασφαλιστεί πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού για να αντληθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες.

Click4More Γιώργος Καραϊβάζ: «Βροχή» οι μαρτυρίες – Έσπασαν τα τηλέφωνα στην ΕΛΑΣ

Το newsit.gr, απευθύνθηκε σε ανώτερο αξιωματικό που επιβλέπει την πορεία των ερευνών και ο οποίος σχολίασε για το θέμα «Σ’ αυτή τη φάση, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο. Είναι οι ώρες όπου αναζητούμε και επιδιώκουμε να … πιαστούμε απ’ ένα … επιχειρησιακό λάθος των δολοφόνων …», σχολίασε με νόημα ο ίδιος αξιωματικός. 

 

Ψάχνουν τα δεδομένα

Η εύκολη υπόθεση φαίνεται για την ώρα να είναι μόνο η «διατήρηση» των κλήσεων και των SMS, που ωστόσο έτσι κι αλλιώς για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα εξακολουθούν να αποθηκεύονται στην κάρτα SIM ή στη μνήμη του τηλεφώνου (ανάλογα με το μοντέλο και τις ρυθμίσεις του χρήστη). Ή το πολύ-πολύ, να αναγκαστεί η αστυνομία να προσφύγει για τον ίδιο λόγο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει αυτά τα δεδομένα.

Εμπόδιο για εικόνες και βίντεο

Το επίμαχο κομμάτι όμως είναι οι τυχόν εικόνες και τα video που ενδεχομένως ο αστυνομικός ρεπόρτερ να φυλούσε ως κόρη οφθαλμού και ως ένα «ευαίσθητο κομμάτι» των όσων γνώριζε και για ποινικές κυρίως υποθέσεις που είχαν ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Και εδώ παρατηρούνται αντικειμενικές δυσκολίες αφού η βλάβη που προκάλεσε η βολίδα  κάνει προς το παρόν εντελώς απρόσιτη την πρόσβαση.  


 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις