Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηλίας Μαζαράκης – Live News: Το άγνωστο ντοκουμέντο για τη διπλή δολοφονία του παππού και της θείας του (video)

Ηλίας Μαζαράκης – Live News: Το άγνωστο ντοκουμέντο για τη διπλή δολοφονία του παππού και της θείας του (video)

Το στυγερό έγκλημα που πάγωσε τη χώρα αναβιώνει. Η διπλή δολοφονία του παππού και της θείας του Ηλία Μαζαράκη στην Κέρκυρα, ξετυλίγεται ξανά μέσα από εικόνες, καταθέσεις και πρακτικά που φέρνει στο φως το Live News, τρεις και πλέον δεκαετίες μετά.

Βρισκόμαστε στο 1988 και ο διαβόητος δραπέτης προσπαθεί να τα πάρει όλα πίσω. Δηλώνει αθώος, υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα λόγο να σκοτώσει τον παππού και τη θεία του και ζητάει να βγει από τη φυλακή.

«Με ανάγκασαν να ομολογήσω πράξεις που δεν έκανα. Η ενοχή μου στηρίχθηκε σε σενάρια. Είμαι αθώος και βρίσκομαι άδικα στη φυλακή» σημείωσε στο δικαστήριο ο Ηλίας Μαζαράκης που… φοράει το προσωπείο του αδικημένου, του ευαίσθητου επιστήμονα που αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του στην ιατρική.

«Επειδή μου άρεσε να βοηθάω τον κόσμο, αποφάσισα να ακολουθήσω το λειτούργημα του γιατρού. Ενώ πλησίαζε να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μου, συνέβησαν αυτά τα γεγονότα που μου γκρέμισαν την ίδια μου τη ζωή. Έχω κάνει ήδη τρία χρόνια στη φυλακή χωρίς να έχω καταλάβει γιατί βρίσκομαι στη θέση αυτή» πρόσθεσε.

Το κουβάρι της διπλής δολοφονίας στο Εφετείο ξετυλίγεται ξανά. Έχουν περάσει τρία χρόνια από το έγκλημα, την ομολογία και την αναπαράσταση που βλέπουμε, με τον Ηλία Μαζαράκη να προσπαθεί να βρει εξηγήσεις για όλα.

«Στην αναπαράσταση που έγινε, οι ίδιοι αστυνομικοί από πριν, μου είχαν υποδείξει, τι κινήσεις θα κάνω, πώς θα ενεργήσω και τι θα πω. Όσο για τα αποτυπώματα που βρέθηκαν, αυτά δεν αποκλείεται να είχαν μείνει από τον Οκτώβρη του 1984, όταν είχα επισκεφθεί το σπίτι» υποστήριξε στους δικαστές.

Ηλίας Μαζαράκης: «Το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος»

Στο πλευρό του δολοφόνου Ηλία Μαζαράκη στέκεται η μητέρα του, που προσπαθεί να πείσει ότι ο γιος της είχε ατράνταχτα άλλοθι τη νύχτα του εγκλήματος.

«Με κανένα τρόπο δεν πιστεύω ότι τους σκότωσε. Το βράδυ εκείνο που λένε ότι τους σκότωσε, το παιδί μου ήταν μαζί μου, στο σπίτι μας στην Αθήνα. Τον άφησα στις 21.30 το βράδυ επειδή θα έπιανα δουλειά ως αποκλειστική νοσοκόμα που εργαζόμουν. Το πρωί κατά τις 06.00 που επέστρεψα τον βρήκα στο σπίτι» είχε δηλώσει η μητέρα του.

Τα στοιχεία όμως είναι συντριπτικά. Εκείνο το βράδυ ο Μαζαράκης ταξίδεψε στην Κέρκυρα αεροπορικώς με άλλα στοιχεία και επέστρεψε όπως διαπιστώθηκε στην Αθήνα λίγες μόνο ώρες αργότερα.

«Για το εισιτήριο που λένε ότι βρήκαν στο μπουφάν μου, στο σπίτι μου στην Αθήνα, δεν θεωρώ απίθανο να το έβαλε κάποιος αστυνομικός. Τότε εγώ ήμουν ήδη κρατούμενος. Δεν είχα καμία διαφορά με τα θύματα. Ήταν άλλωστε οι πιο στενοί συγγενείς μου, μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα μου, όταν ήμουν παιδί» σημείωσε ο δράστης της διπλής δολοφονίας.

Click4more: Ηλίας Μαζαράκης: Η αναπαράσταση της φρικτής δολοφονίας του παππού του – Το μαχαίρι και οι σοκαρισμένοι αστυνομικοί

Τα αποτυπώματα του Μαζαράκη είχαν βρεθεί και στο μαχαίρι του εγκλήματος. Αυτό που κρατούσε και κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης. Όσο και αν προσπαθούσε να πείσει η μητέρα του, τα στοιχεία που υπήρχαν ήταν αδιάσειστα.

«Αποκλείω να έκανε την πράξη αυτή το παιδί μου. Δεν είχε κανένα κίνητρο. Δεν είχε ανάγκη τις καταθέσεις ενός εκατομμυρίου που κληρονόμησε. Το σπίτι που έμενε ο παππούς του, του είχε υποσχεθεί ο ίδιος, ότι θα το πάρει, με μοναδική υποχρέωση να κοιτάξει την θεία του, στα γεράματά της» έλεγε τότε η μητέρα του.

«Με μεταχειρίστηκαν σαν κοινό ζώο. Μου έπαιρναν κατάθεση συνέχεια, ακόμα και τα άγρια μεσάνυχτα. Με άφηναν χωρίς καφέ, φαγητό και τσιγάρα. Μου έλεγαν να ομολογήσω για να πάψουν να με βασανίζουν. Υπό την απειλή ότι θα προφυλακιστεί η μητέρα μου, αναγκάστηκα να ομολογήσω» θα προσθέσει ο ίδιος στο Εφετείο.

Ο Ηλίας Μαζαράκης καταδικάζεται για το διπλό φονικό και επιστρέφει στη φυλακή. Εννέα χρόνια μετά θα γίνει δραπέτης, θα εμπλακεί στην εκτέλεση του Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη και από τότε, μέχρι τα τέλη του 2020 θα ζει με ψεύτικα στοιχεία ως καταζητούμενος…

Παρακολουθήστε τις συγκλονιστικές εξελίξεις από το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις