Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του Ειδικού Φρουρού και του συνεργού του

Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του Ειδικού Φρουρού και του συνεργού του

Για δύο κακουργήματα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του νεαρού Ειδικού Φρουρού και του φερόμενου ως συνεργού του, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελία επιχειρηματία της Αργυρούπολης πως του απέσπασαν με απειλές 40.000 ευρώ.

Η δίωξη κατά του Ειδικού Φρουρού και του φερόμενου ως συνεργού του αφορά τα κακουργήματα της ληστείας και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και τα πλημμελήματα, μεταξύ άλλων, της αντιποίησης Αρχής, παράβασης του νόμου περί όπλων και παράνομης απειλής με πυροβόλο.

Click4more: “Ξεσκονίζουν” το παρελθόν του 20χρονου ειδικού φρουρού για τη ληστεία των 40.000€

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον ανακριτή.

Ο καταγγέλλων επιχειρηματίας που, επίσης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορείται για
παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας και κατοχής ναρκωτικών για δική του χρήση και θα δικαστεί από το αυτόφωρο.

Αυτά προσπάθησε να ξεφορτωθεί ο Ειδικός Φρουρός και ο συνεργός του λίγο πριν τη σύλληψη

Στην κατοχή των δυο ανδρών, καθώς και σε σακούλα που είχαν πετάξει πριν τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, πιστόλι, (2) γεμιστήρες, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών κ.λπ.

Στο σπίτι του Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φθαρμένο Δελτίο Ταυτότητας αστυνομικού (για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2009), με επικολλημένη φωτογραφία του 37χρονου συνεργού του, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, αναδιπλούμενος σουγιάς και κυνηγετικό τυφέκιο με δύο (2) γεμιστήρες.

Επίσης στο σπίτι του 37χρονου που είχε μαζί του ο Ειδικός Φρουρός βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι άνευ ενδείξεων και πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, παράνομης κατακράτησης, ληστείας, εκβίασης, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις