Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κόκκινος συναγερμός! Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα της ΟΛΑ μέσα στις γιορτές!

Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Η ΟΛΑ… το συνηθίζει και γι’ αυτό η Αντιτρομοκρατική και η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στις επάλξεις.
Τέσσερις φορές έχει “χτυπήσει” η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» κατά την περίοδο των εορτών και οι Αρχές προετοιμάζονται για να μην… γίνουν πέντε.
Το «εκρηκτικό κοκτέιλ» των τελευταίων εβδομάδων και ο φόβος για καταδρομικές επιθέσεις σε εμπορικά σημεία της Αθήνας.
Τα παλαιότερα… Χριστουγεννιάτικα «χτυπήματα» και όλος ο σχεδιασμός.

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και οι ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, καθώς φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές, από την ενεργή ένοπλη οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Κι αυτό διότι η ΟΛΑ συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να κάνει «επετειακές» εμφανίσεις και μάλιστα κοντά στα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά.

Εκτός αυτού, το «εκρηκτικό» κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Πρωτεύουσα, με την «βεντέτα» μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ και του χώρου των Αντιεξουσιαστών, και τις εκκενώσεις καταλήψεων με τις γνωστές εικόνες, αν μη τι άλλο τροφοδοτεί το «έδαφος με λίπασμα» για την εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος, το οποίο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως είναι δυνατόν να είναι ακόμα και αιματηρό.

Άλλωστε και όπως λένε στην Αντιτρομοκρατική, η «Ο.Λ.Α.» συνηθίζει τις «επετειακές» εμφανίσεις και επιθέσεις λίγο πριν, ή λίγο μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και πάντως μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4 επιθέσεις και μάλιστα από τις πιο σοβαρές που έχει «υπογράψει» η συγκεκριμένη οργάνωση.

Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr, η Αντιτρομοκρατική απέστειλε απόρρητο έγγραφο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ζητώντας την λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας, κυρίως σε Αστυνομικούς στόχους, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε ενδεχόμενο χτύπημα – εμφάνιση της «ΟΛΑ», που άλλωστε θεωρείται η πιο σοβαρή και αποτελεσματική εγχώρια ένοπλη οργάνωση.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας λαμβάνουν και αυτοί τα μέτρα τους, κυρίως με μεθόδους άσκησης πίεσης σε συγκεκριμένους χώρους, ώστε να δηλώσουν την παρουσία τους αλλά και την γνώση τους, σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα, οι παρακολουθήσεις είναι εμφανείς ώστε να δηλωθεί παρουσία των Αρχών και έτσι να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε ενδεχόμενο χτύπημα.

Οι… επετειακές εμφανίσεις της ΟΛΑ

Τουλάχιστον τέσσερις από τις οκτώ επιθέσεις τις «ΟΛΑ» έχουν εκδηλωθεί Δεκέμβριο και μάλιστα λίγο πριν, ή λίγο μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα:

30/12/2013: Επίθεση με Καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι.

ΟΛΑ

12/12/2014: Επίθεση με Καλάσνικοφ στην Ισραηλινή Πρεσβεία στην Λ. Κηφισίας.

12/12/2016: Βόμβα της ΟΛΑ στο Υπουργείο Εργασίας, η οποία δεν εξερράγη.

ΟΛΑ

22/12/2017: Βομβιστική επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο Αθηνών και πυροβολισμοί με Καλάσνικοφ εναντίων του Αστυνομικού φρουρού του κτηρίου, που προσπάθησε να τους αποτρέψει.

Δεν φοβούνται μόνο… ΟΛΑ, αλλά και καταδρομικές

Ωστόσο και όπως προαναφέραμε, εκτός από τα μέτρα αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος, στην ΕΛ.ΑΣ λαμβάνουν και μέτρα αποτροπής καταδρομικών επιθέσεων σε εμπορικούς δρόμους στην Αθήνα και μάλιστα εν όψει των αγορών για τις εορτές.

Λόγο του «εκρηκτικού» κλίματος που έχει δημιουργηθεί με τις εφόδους της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, τις καταγγελίες για ξεγυμνώματα διαδηλωτών, αλλά και πολιτών που υφίστανται αστυνομικούς ελέγχους και κυρίως της εκκένωσης καταλήψεων με το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει, πήραν οι επιτελείς της Αστυνομίας με την καταδρομική επίθεση στην Μητροπόλεως και στην οδό Ερμού την περασμένη Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τις εικόνες από την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Εκτός από την πιθανή δράση της ΟΛΑ φοβούνται και “ντου” σε εμπορικά σημεία

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουν καταδρομική επίθεση Αντιεξουσιαστών στο λεγόμενο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, την ώρα μάλιστα που δεκάδες πολίτες θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια: «…Πρόκειται για ένα μέτρο κοινωνικής πίεσης από την πλευρά των Αναρχικών, που άλλωστε το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν και προετοιμαζόμαστε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά», λέει με νόημα στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση του αντικειμένου και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΟΛΑ… τα μάτια σε κέντρο και βόρεια προάστια

Για το λόγο αυτό δεκάδες ένστολοι αστυνομικοί θα περιπολούν καθημερινά σε δρόμους με εμπορική κίνηση, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στην περιφέρεια, καθώς όπως αποδείχτηκε το τελευταίο διάστημα είναι δυνατόν οι καταδρομικές επιθέσεις ως μέσο πίεσης να αποκεντρωθούν και να υπάρξουν «εμφανίσεις» ακόμα και σε εμπορικούς δρόμους στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.

Εκτός αυτού, αυξημένα μέτρα λαμβάνει και η Ασφάλεια Αττικής με περιπολίες αστυνομικών με πολιτικά, σε χώρους που είναι δυνατόν να εκδηλωθούν καταδρομικές επιθέσεις. Παράλληλα παρατηρητές της Ασφάλειας θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να ενημερώνουν έγκαιρα της δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ για ενδεχόμενη εκδήλωση καταδρομικής επίθεσης.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις