Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου: Στον Εισαγγελέα ο συλληφθέντας – ΕΔΕ στην Αστυνομία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Έντονη… κυβερνητική δυσφορία για την αντίδραση της αστυνομίας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου
– “Μην κοροϊδευόμαστε, υπήρξαν αδράνειες” λέει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
– “Σήμερα θα συλληφθούν οι τέσσερις που κρύβονται” συμπληρώνει και τονίζει πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό
– “Έβλεπαν μπροστά τους να χτυπούν έναν άνθρωπο και δεν παρενέβησαν, έχουν βαρύτατες ευθύνες” λέει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής
– Στον Εισαγγελέα σήμερα ο 24χρονος συλληφθείς, που αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση
– “Λαβράκια” από τις έρευνες στα σπίτια των υπόπτων: Φυσίγγια, σουγιάδες και αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής!

“Οι τέσσερις εξαφανίστηκαν χθες για να μην προσαχθούν στο αυτόφωρο, αλλά δήμερα θα συλληφθούν”, τόνισε ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα του skai, αναφερόμενος στους υπόπτους που κρύβονται από χθες για να διαφύγουν την σύλληψη. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ήδη έχει συλληφθεί ένας 24χρονος για την χυδαία επίθεση εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έξω από την Βουλή.

Μην κοροιδευόμαστε, υπήρξαν αδράνεις. Θα πρέπει να διορθωθούν αυτές οι αντιλήψεις της αδράνειας και όποιων τακτικών εφαρμόζονταν παλαιότερα. Η αστυνομία πρέπει να προστετεύει τον πολίτη και να μην αφήνει ακραίες συμπεριφορές” συμπλήρωσε ακόμη ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος επίσης τόνισε πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησαν οι αστυνομικοί.

Δεν πιστεύουμε ότι η αστυνομία πρέπει να έχει ούτε στάση απαθή, αλλά ούτε και επιθετική. Πρέπει οι αστυνομικοί να λειτουργούν με σύνεση αλλά και δυναμικά όπου χρειάζεται, όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες. Δεν πρέπει όμως να δρουν όπως θέλουν“, δήλωσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας πως οι έρευνες για τον εντοιπισμό των δραστών συνεχίζονται αδιάκοπα.

“Χτενίζουμε την Αθήνα και όχι μόνο για τους δράστες και σήμερα θα ερευνηθούν και τα υπόλοιπα σπίτια αλλά και οι πολιτικές και τυχόν εγκληματικές σχέσεις που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν θα ανεχθούμε κάποιοι να παρεισφρύουν σε ειρηνικές συγκεντρώσεις, να τις καπηλεύονται και να δημιουργούν προβλήματα”, τόνισε ο Νίκος Τόσκας.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε πως ενημερώνει συνεχώς τον Αλέξη Τσίπρα: “Είναι υποχρέωσή μου να παρέχω συνεχή ενημέρωση στον Πρωθυπουργό. Είμαι σε επικοινωνία με την Κυβέρνηση και να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει ανοχή εκεί που δεν πρέπει. Σε περιπτώσεις όπως η προχθεσινή δεν θα υπάρξει ανοχή”.

Δυσφορία και από Κουρουμπλή!

Εκτός όμως από τον Νίκο Τόσκα και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εμφανίστηκε ενοχλημένος με την στάση της αστυνομίας, μιλώντας νωρίτερα στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο.

“Έβλεπαν μπροστά τους να χτυπούν έναν άνθρωπο και δεν παρενέβησαν, έχουν βαρύτατες ευθύνες”, τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στο επεισόδιο με τον Κουμουτσάκο από πλευράς της αστυνομίας, που όφειλαν να παρέμβουν και δεν παρενέβησαν, έχουν απόλυτη ευθύνη γιατί άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους“, τόνισε ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μάλιστα να σημειώσουμε πως είναι ο πολιτικός προϊστάμενος και της ΕΛΑΣ.

“Μου περιγράφουν ότι υπήρχαν αστυνομικοί που έβλεπαν να δέρνουν έναν άνθρωπο και αδιαφόρησαν. Αν μέσα στην αστυνομία υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν να δέρνουν έναν οποιοδήποτε άνθρωπο και δεν παρεμβαίνουν, πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Περιμένω την έρευνα και η ηγεσία θα είναι πολύ αυστηρή” συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, πριν δώσει και μία ακόμη εκτίμηση.

“Δεν θέλω να προδικάσω, αλλά επειδή έχω εμπειρία, όλοι ξέρουμε ότι διαχρονικά υπήρχαν στεγανά σε αυτούς τους χώρους και πρέπει να σπάσουν”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε