Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λασίθι: Στον ανακριτή ο δράστης του στυγερού φονικού

Λασίθι: Στον ανακριτή ο δράστης του στυγερού φονικού
intime (αρχείο)

Τον 43χρονο συνόδευε ο δικηγόρος του με τον οποίο πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Λασιθίου.
Τη Δευτέρα (10.02.2020) πυροβόλησε και σκότωσε έναν 73χρονο, τραυμάτισε άλλους δύο και από τότε κρυβόταν στα βουνά μέχρι να παραδοθεί το πρωί.
Στα Χανιά φέρεται να έχει φυγαδευτεί η οικογένεια του δράστη για το φόβο βεντέτας από τους συγγενείς του θύματος.

Παραδόθηκε το πρωί της Πέμπτης (13.02.2020) ο δράστης του φονικού στο Λασίθι, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 73χρονος και δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν – το ένα μάλιστα σοβαρά.

Ο 43χρονος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιώργο Στειακάκη, πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Λασιθίου ο οποίος του άσκησε διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Αυτή την ώρα βρίσκεται στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 43χρονος συνοδεία του δικηγόρου του Γιώργου Στειακάκη εμφανίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Θανάση Γαλήνα. Αναμένεται, επίσης, η απολογία του ενώπιον του ανακριτή και η απόδοση κατηγοριών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του δράστη έχει φυγαδευτεί στα Χανιά. Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό συμβάν έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (10.02.2020) στην αγροτική περιοχή Κουρούνες Νεάπολης Λασιθίου.

Λασίθι: Οι διαπραγματεύσεις

Τις προηγούμενες ώρες είχε γίνει γνωστό ότι ο δικηγόρος Γιώργος Στειακάκης, στον οποίο απευθύνθηκε ο 43χρονος, είχε ήδη επικοινωνήσει με τις αρχές ενημερώνοντας τες για τις προθέσεις του δράστη.

Click4more: Λασίθι – “Αρματωμένος” κρύβεται στα βουνά μετά το δολοφονικό αμόκ ο δράστης!

Η παρουσία του ενώπιον των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών ήταν θέμα ωρών, όπως και αποδείχτηκε τελικά με την παράδοσή του. Προφανώς, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί, αναζητείτο τρόπος η παράδοση να γίνει σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς έκτροπα.

Το χρονικό του άγριου φονικού

Το απόγευμα της Δευτέρας (10.02.2020), ο 43χρονος άνοιξε πυρ κατά οικογένειας στα Περάμπελα. Από τις σφαίρες του κυνηγετικού του όπλου έπεσε νεκρός ο 73χρονος Μανόλης Φινοκαλιώτης, ενώ βαρύτατα τραυματισμένος νοσηλεύεται, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ο 45χρονος γιος του.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρύτερα – και ο 52χρονος γαμπρός του θύματος.

Click4more: Λασίθι – Διαπραγματεύεται για να παραδοθεί ο δράστης του φονικού!

Αφότου σκότωσε τον 73χρονο, ο 43χρονος εξαφανίστηκε και, μέχρι και πριν λίγες ώρες, αναζητείτο από τις Αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο λόγος που όπλισε το χέρι του 43χρονου ήταν οι κτηματικές – κτηνοτροφικές διαφορές του δράστη με την οικογένεια των θυμάτων, ωστόσο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, η οποία και διενεργεί την προανάκριση, θα διερευνήσει τα αίτια του εγκλήματος.

Ξεχειλίζει η οργή

Εν τω μεταξύ, για άνανδρη, αναίτια και εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση εκ μέρους του 43χρονου δράστη της αιματοχυσίας κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Γιώργος Κοκοσάλης, στον οποίο ανατέθηκε η υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) της υπόθεσης.

πηγή: cretalive.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις