Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μενίδι: Συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο! Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία

Φωτογραφία από Live News / YouTube
Φωτογραφία από Live News / YouTube

– Είναι οι στιγμές αμέσως πριν η “αδέσποτη” σφαίρα καρφωθεί στο κεφάλι του 11χρονου Μάριου
– Βίντεο ντοκουμέντο από τη σχολική γιορτή στο προαύλιο του δημοτικού στο Μενίδι
– Τα παιδικά γέλια, τα τραγούδια, τα κοστούμια: Αυτό ακριβώς που έπρεπε να συμβαίνει…
– Εξαγριωμένοι οι γονείς της περιοχής, απειλούν να πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους!
– Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο, έντονες διαμαρτυρίες έξω από το Δημαρχείο και προσαγωγές on camera!
– Ολονύχτιες επιχειρήσεις της αστυνομίας στο “άβατο” του Μενιδίου
– Το Σάββατο το πρωί η κηδεία του αγοριού

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει τις στιγμές πριν την τραγωδία στο Μενίδι, παρουσίασε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Etv.

Καρέ – καρέ η τραγωδία

Είναι Πέμπτη, 8 Ιουνίου του 2016 και στο δημοτικό σχολείο Μενιδίου γίνεται μια σχολική γιορτή. Η ώρα είναι περίπου 20:00 το βράδυ και η γιορτή του σχολείου ξεκινά.

Συμμετείχαν όλα τα τμήματα και όλες οι τάξεις, με κάθε μία από αυτές να παρουσιάζουν ένα σύντομο σκετς. Μιλάμε για ένα μεγάλο σχολείο, με 700 παιδιά, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς αν συνυπολογίσει και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, πως ο κόσμος που βρισκόταν στο σχολείο λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ήταν πάρα πολύς.

Το βίντεο είναι επεξεργασμένο -για ευνόητους λόγους- και έχει τραβηχτεί περίπου δέκα λεπτά πριν πάρουν θέσεις στο προαύλιο τα παιδιά της πέμπτης τάξης. Λίγες στιγμές αργότερα, ο 11χρονος Μάριος έμελλε να πέσει στο έδαφος, αφού μια “αδέσποτη” σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του. Οι παρευρισκόμενοι νόμιζαν πως παθολογικά αίτια έκαναν το παιδί να λιποθυμήσει, πιστεύοντας παράλληλα πως η αιμορραγία από το κεφάλι του ήταν εξαιτίας της πτώσης…

Λίγες ώρες μετά, οι γιατροί θα διαπιστώνουν -δυστυχώς χωρίς να έχουν καταφέρει να σώσουν το αγοράκι- πως ο Μάριος είχε χτυπηθεί από σφαίρα στο κεφάλι

Αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει και αυτό που τελικά συνέβη…

Το βίντεο είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Τίποτα δεν προμηνύει το κακό που θα συμβεί, αφού στις εικόνες φαίνονται δεκάδες μικρά παιδιά, ντυμένα με στολές και κρατώντας αγκαλιά το ένα το άλλο, να συμμετέχουν στο σκετς.

Οι παιδικές φωνές τους, τα τραγούδια που λένε, είναι ό, τι θα έπρεπε να ακούγεται σε ένα σχολείο, μια ημέρα γιορτής. Αντ’ αυτών, λίγο αργότερα ακούγονταν ουρλιαχτά απόγνωσης και οι σειρήνες των ασθενοφόρων

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο

Η κηδεία του 11χρονου Μάριου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 10.06.2017 το πρωί, ενώ τόσο στις 13:00 όσο και στις 19:00, γονείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Φαρ Ουέστ στο Μενίδι!

Αυτή η απίστευτη, ανείπωτη τραγωδία έχει προκαλέσει αναβρασμό στο Μενίδι! Μιλάμε για μια περιοχή που δεν έχει να… ζηλέψει τίποτα από τα χειρότερα γκέτο παγκοσμίως, με την διακίνηση όπλων και ναρκωτικών να αποτελεί καθημερινότητα…

Όπως αποδείχθηκε (ξανά) χθες με τον πιο τραγικό τρόπο, καθημερινότητα αποτελούν και οι πυροβολισμοί

Προσαγωγές on camera, συλλήψεις και ολονύχτιες επιχειρήσεις!

Η κάμερα του newsit.gr “έπιασε” την προσαγωγή δύο ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, με τους κατοίκους που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο να τους αποδοκιμάζουν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι προσαγωγές έγιναν με αφορμή την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου Μάριου, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές.

Δείτε το βίντεο

 

Ερευνήθηκαν συνολικά 22 σπίτια, ενώ έγιναν μέχρι στιγμής τρεις προσαγωγές και τρεις συλλήψεις ατόμων για κατοχή ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν συνολικά 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας διαμετρήματος 7,64 (από καλάσνικοφ), 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, αλλά και 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Οι έρευνες συνεχίζονται και αυτή την ώρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε στη συνέχεια του κειμένου τις πληροφορίες για την αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι

Έτοιμοι για όλα οι γονείς της περιοχής!

Εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι και γονείς του Μενιδίου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Παρασκευής, 09.06.2017, έξω από το δημαρχείο της πόλης, με την ολοκλήρωση του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και τη μηδενική ασφάλεια στην περιοχή.

Φορείς και σύλλογοι γονέων δηλώνουν πως το σημερινό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και επιπρόσθετα ξεκαθαρίζουν πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν αν χρειαστεί το νόμο στα χέρια τους για να προστατεύσουν την ασφάλεια των παιδιών και των περιουσιών τους.

Ομάδα γονέων και κατοίκων βρέθηκαν αμέσως μετά στο ΑΤ Αχαρνών (σ.σ. όπου έγιναν και οι προσαγωγές που αναφέραμε παραπάνω) ενώ για το Σάββατο 10.06.2017, έχουν προγραμματίσει πορεία στις 19:00 το απόγευμα από το κέντρο της πόλης μέχρι τον καταυλισμό των Ρομά.

Δείτε τις δηλώσεις των εξαγριωμένων κατοίκων

Σφαίρες σε δημοτικά σχολεία!

Χαρακτηριστική είναι μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, ο οποίος δείχνει στην κάμερα του newsit.gr τις σφαίρες που βρήκε μέσα σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, αμέσως μετά το Πάσχα…

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους

  

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Νωρίτερα την Παρασκευή, χαμός επικράτησε και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, το βράδυ της Πέμπτης (08/06/2017).

Δεκάδες γονείς συγκεντρώθηκαν εξοργισμένοι έξω από το δημαρχείο, και στράφηκαν κυρίως εναντίον του δημάρχου, Γιάννη Κασσαβού, στον οποίο καταλογίζουν ευθύνες για το ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Πολλοί, μάλιστα, από τους γονείς μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο και η κατάσταση έδειξε κάποιες στιγμές να… ξεφεύγει, με τους γονείς να είναι έξαλλοι -και με το δίκιο τους φυσικά- για το ότι… αδέσποτες σφαίρες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών τους!

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεοπτική εκπμοπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Etv

 

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση

Παράλληλα, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση “στήθηκε” το απόγευμα της Παρασκευής στο Μενίδι μετά από τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. Περίπου 250 αστυνομικοί είχαν αποκλείσει καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή του Μενιδίου και δεν άφηναν κανέναν να μπει και να βγει, με τις έρευνες να γίνονται πόρτα – πόρτα.

Οι αστυνομικοί προέρχονταν από την Ασφάλεια, τα ΕΚΑΜ, τις ΟΠΚΕ, τα ΜΑΤ, την ομάδα ΔΙΑΣ και στην τεράστια αυτή επιχείρηση συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ασφάλειας Αττικής. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από τον εντοπισμό καλύκων στον προαύλιο χώρο πέντε σπιτιών. Λίγο μετά από τις πέντε το απόγευμα οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλον τον καταυλισμό της Αυλίζας, ενώ λίγο πριν από τις εφτά ο καταυλισμός αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί έκαναν όλα τα σπίτια φύλλο και φτερό.

Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία όπως καταγγελλούν οι κάτοικοι είναι… γκέτο! Οι πυροβολισμοί, οι διαμάχες αλλά και το εμπόριο των ναρκωτικών είναι καθημερινό φαινόμενο, με τον φόβο να πρωταγωνιστεί στα σπίτια των πολιτών.

Όπως προαναφέραμε, οι επιχειρήσεις της αστυνομίας αναμένεται να είναι ολονύχτιες…

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε