Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Όλα δείχνουν… ΟΛΑ – «Σκανάρει» τα «πολεμικά» ευρήματα από τις γιάφκες η Αντιτρομοκρατική

Αντιτρομοκρατική

Εναγωνίως αναζητά στοιχεία που να συνδέουν τους τρεις συλληφθέντες από τις γιάφκες στην Αθήνα, με την οργάνωση «ΟΛΑ», η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μέχρι στιγμής πάντως απτές αποδείξεις που να συνδέουν τους τρεις συλληφθέντες με την συγκεκριμένη οργάνωση «Αντάρτικου Πόλης» δεν έχουν προκύψει, παρά το γεγονός πως στην «γιάφκα» στο Κουκάκι, βρέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών και πυροκροτητές. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα αντικείμενα ήταν έτσι τοποθετημένα στο χώρο, ώστε άμεσα κάποιος γνώστης κατασκευής βομβών, να μπορεί να κατασκευάσει και να συνδεσμολογήσει έναν ωρολογιακό μηχανισμό.

Τα στοιχεία “δείχνουν” ΟΛΑ

Μάλιστα οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ζύγισαν και διερεύνησαν τα μασούρια με την αμμωνιοδυναμίτιδα και διαπίστωσαν πως το βάρος σε κάθε συσκευασία εκρηκτικού, είχε ακριβώς το βάρος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιούσε στους κατά καιρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούσε η «ΟΛΑ» στους στόχους της.

Click4more: Περιμένουν να “μιλήσει” η γιάφκα στο Κουκάκι για να… “δείξει” τα καλάσνικοφ της ΟΛΑ

Παράλληλα και οι πυροκροτητές που βρέθηκαν στην αποθήκη «γιάφκα» της οδού Ζίννη στο Κουκάκι, είναι ίδιου τύπου και κατασκευής με τους πυροκροτητές που χρησιμοποιεί η «ΟΛΑ». Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ατόφια βόμβα που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση της συγκεκριμένης οργάνωσης στο Υπουργείο Εργασίας το Δεκέμβριο του 2016.

Αντιτρομοκρατική Αντιτρομοκρατική

Ωστόσο νομικά, το βάρος της εκρηκτικής ύλης και οι ίδιοι πυροκροτητές, δεν αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία, για να κατηγορηθούν οι συλληφθέντες ως μέλη της «ΟΛΑ».

Ελπίζει στα… καλάσνικοφ η Αντιτρομοκρατική

Κάποιες ελπίδες στηρίζουν οι Αστυνομικοί σε αποτυπώματα που είχαν εντοπίσει στην ατόφια βόμβα του Υπουργείου Εργασίας, τα οποία όμως δεν είναι 100% πλήρη. Βέβαια ο 42χρονος και ο 38χρονος είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν, ο πρώτος για συμμετοχή στην απαγωγή του Βιομήχανου Γ. Μυλωνά ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και ο δεύτερος έπειτα από ληστεία σε Τράπεζα στα Ψαχνά.

Κατά συνέπεια τα αποτυπώματά τους ήταν ήδη καταχωρημένα στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ και βεβαίως της Αντιτρομοκρατικής.

Ωστόσο ο στόχος της Υπηρεσίας είναι να βρεθούν τα δυο Καλάσνικοφ της «ΟΛΑ», τα οποία αποτελούν όπλα – ταυτότητα, καθώς χρησιμοποιήθηκαν στα πρώτα χτυπήματα της οργάνωσης.

Αντιτρομοκρατική

Ίσως από την εξερεύνηση των πειστηρίων που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, usb και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αρχές στην γιάφκα με τα «βρώμικα» υποπολυβόλα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες από: ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις