Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Περιμένουν κι άλλο “χτύπημα” μετά τη χειροβομβίδα στην Καισαριανή – Πως έδρασαν ανενόχλητοι οι τρομοκράτες

Περιμένουν κι άλλο “χτύπημα” μετά τη χειροβομβίδα στην Καισαριανή – Πως έδρασαν ανενόχλητοι οι τρομοκράτες

Η τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα, τα ξημερώματα της Δευτέρας (26.02.2018) στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής προκάλεσε αίσθηση για… πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί το… μάθαμε από το indymedia. Η αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει νέα χτυπήματα, ίσως και πιο αιματηρά αυτή τη φορά!

Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμά ότι πίσω από την ρίψη τις χειροβομβίδας κρύβεται η οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα“, που άλλωστε έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιου τύπου χειροβομβίδα, σε επίθεση που πραγματοποίησε στη Γαλλική πΠρεσβεία, το Νοέμβριο του 2017.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμούν πως οι δράστες επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα περνώντας μέσα από την Πανεπιστημιούπολη.

χειροβομβίδα Καισαριανή

Έτσι έδρασαν

Αφού έριξαν την χειροβομβίδα, στην συνέχεια μπήκαν εκ νέου στην “ασφάλεια” του πανεπιστημιακού ασύλου προκειμένου να διαφύγουν από άλλη κατεύθυνση, καθώς δεν είχαν αντιληφθεί πως οι αστυνομικοί στο Τμήμα δεν κατάλαβαν το παραμικρό.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, αν μη τι άλλο δείχνει πως “μπαίνουμε” σε μια “εκρηκτική” περίοδο με φόντο την απεργία πείνας του 29χρονου αναρχικού κρατούμενου (σ.σ. που κατηγορείται για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο), όπως σχολίασε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Για το λόγο αυτό και επειδή ακόμα δεν υπάρχει πλήρης ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη ένοπλη ομάδα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που άλλωστε έχει αναλάβει και τις έρευνες, εκφράζουν έντονους φόβους για νέα χτυπήματα, ίσως αυτή τη φορά αιματηρά.

Για το λόγο αυτό, έχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς που περιπολούν στην Αττική ή φρουρούν στόχους υψηλού ενδιαφέροντος και επικινδυνότητας, να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, καθώς δεν αποκλείεται να βρεθούν στο “στόχαστρο”, ένοπλων.

Παρόμοιες εντολές έχουν δοθεί και σε φρουρούς αστυνομικών τμημάτων, στους οποίους τονίζεται η επικινδυνότητα των τρομοκρατών.

Το χρονικό της… Καισαριανής

Στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής όλα έγιναν χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό οι αστυνομικοί και κυρίως ο φρουρός του τμήματος, οποίος νόμιζε πως ο θόρυβος που άκουσε ήταν από κεραυνό λόγω της βροχής που έπεφτε εκείνη την ώρα στην Αθήνα.

Μάλιστα από την έκρηξη τις χειροβομβίδας, τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά- ένας οδηγός ταξί, οποίος εκείνη την ώρα ήταν έτοιμος να μπει στο αυτοκίνητό του προκειμένου να πάει για το μεροκάματο.

Παρά το γεγονός πως το κουβούκλιο της φρουράς (όπως και αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο) είχε υποστεί ζημιές από τα θραύσματα της χειροβομβίδας, οι αστυνομικοί δεν αντελήφθησαν το παραμικρό, με αποτέλεσμα η υπόθεση να γίνει γνωστή μέσα από ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών όπου δημοσιεύθηκε κείμενο για την ενέργεια, με την υποσημείωση πως θα ακολουθήσει προκήρυξη.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν και από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο οδηγός ταξί, όταν πια οι γιατροί του έβγαλαν από τα πόδια μεταλλικά θραύσματα από την χειροβομβίδα.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας, με παράλληλο συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική, έγινε γύρω στις 12:30 χθες το μεσημέρι και αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί τελικά εντόπισαν ένα μικρό κρατήρα, από την έκρηξη της χειροβομβίδας αμυντικού τύπου που εκτόξευσαν οι άγνωστοι σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Ν.Γ. οποίος είναι προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για την αποστολή τρομοδέματος στο πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παππαδήμο, με αποτέλεσμα το τραυματισμό του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις