Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ποιοι πρόδωσαν τον Αλβανό συζυγοκτόνο – Σχεδίαζε τη δολοφονία και την αρπαγή του Φοίβου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο Κλοντ Τζέιμς Λέσι είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη και την αρπαγή του γιου του Φοίβου από καιρό, είχε μάλιστα “κλείσει” και μεταφορικό μέσο για να διαφύγει την Αλβανία, όμως το σχέδιο “τινάχτηκε στον αέρα” την τελευταία στιγμή.

Ο Αλβανός συζυγοκτόνος που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα με το αποτρόπαιο έγκλημά του και την απαγωγή του γιου από την Ορμύλια Χαλκιδικής φαίνεται ότι προετοίμαζε από καιρό την πράξη του και είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο διαφυγής του στην Αλβανία.

Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο καθώς ο Λέσι πήγε στο σπίτι της συζύγου του έχοντας μαζί του πολλά χρήματα. Είχε μάλιστα πάνω του την στιγμή της σύλληψή του 3.500 ευρώ. Εάν δεν είχε προσχεδιάσει, λένε έμπειροι αστυνομικοί γιατί είχε αυτά τα χρήματα μαζί του. Παράλληλα είχε ένα σακίδιο με τρόφιμα. Ούτε αυτό έχει άλλη εξήγηση από την προετοιμασία για τη διαφυγή του στην Αλβανία.


Μάλιστα λένε ότι φαίνεται πως είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο διαφυγής.
ένας συμπατριώτης του θα του παρείχε ένα όχημα, ενώ και ένας οδηγός ταξί ήταν σε αναμονή αν χρειαστεί να τον βοηθήσει.
Μετά τη δολοφονία της συζύγου του και την αρπαγή του 5χρονου Φοίβου όμως το σχέδιο δεν πήγε καλά. Ο Αλβανός που επρόκειτο να πάει το όχημα διαφυγής στον Λέσι δεν εμφανίστηκε ενώ οι πληροφορίες λένε ότι και ο οδηγός ταξί “πρόδωσε” τον Αλβανό κακοποιό καθώς την ώρα που τον χρειάστηκε είχε άλλη κούρσα και δεν μπορούσε να πάει κοντά του.


Έτσι ο Λέσι έχασε, λένε, πολύτιμο χρόνο. Τα μπλόκα της αστυνομίας του έκοψαν κάθε δρόμο διαφυγής και έτσι αναγκάστηκε επί 18 ημέρες να περιφέρεται σαν το αγρίμι έχοντας μαζί του και το γιο του κοντά στην Ορμυλια μη έχοντας τρόπο να διαφύγει.
Φαίνεται ότι όσοι θέλησαν να τον βοηθήσουν αρχικά δεν γνώριζαν τίποτε για δολοφονία. Λέγεται μάλιστα ότι και δυο συμπατριώτες του που αρχικά του έδωσαν κάποια τρόφιμα γρήγορα τον απομάκρυναν όταν έμαθαν για το αποτρόπαιο έγκλημά του.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε