Δευτέρα, 27 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ψάχνουν το Χριστόδουλο… στους Πυρήνες – Ποιοι κλήθηκαν για κατάθεση και γιατί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με «μοχλό πίεσης» τις κλήσεις συγγενών κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», οι αρμόδιες διωκτικές αρχές επιχειρούν να φθάσουν πιο κοντά στον… Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι αστυνομικοί μετά από τις πρώτες αναλύσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών μέσα από τις φυλακές και τα στοιχεία «επαφών», θεωρούν δεδομένο ότι ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη χρησιμοποίησε το «ασύλληπτο δίκτυο» της Συνωμοσίας προκειμένου να καλύψει τα ίχνη της διαφυγής του και να βρει το ασφαλέστερο κρησφύγετο.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσα στις φυλακές, όπως αναφέρουν αστυνομικές πληροφορίες, είχε συχνότερες «επαφές» με δύο αδέρφια, κατηγορούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Πρόκειται για τους Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο. Ο πρώτος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2011 κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Κάτω Κηφισιά και ο δεύτερος, τον Μάρτιο του 2011 σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία Βόλου, μαζί με τέσσερα καταζητούμενα μέλη της Συνωμοσίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο πατέρας των δύο αδερφών, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει κληθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την «απόδραση» του Χριστόδουλου Ξηρού. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, για ποιο λόγο έχει προκύψει αυτή η κλήση για κατάθεση, λεπτομέρειες της οποίας πιθανόν να αποκαλυφθούν μετά την ολοκλήρωσή της.

Να θυμίσουμε ότι τα αδέρφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, απόφοιτοι Αρσακείου, φοιτητές στο ΤΕΙ Αθήνας και στην ΑΣΟΕΕ αντίστοιχα, μετά τις πρώτες συλλήψεις μελών της Συνωμοσίας, στο Χαλάνδρι, το 2009, ήταν καταζητούμενοι έως το 2011. Φαίνονταν να ήταν ενοικιαστές διαμερίσματος στην οδό Κουντουριώτου στα Εξάρχεια. Τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου 2009 όταν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έφοδο στο διαμέρισμα των Εξαρχείων. Εκεί βρέθηκαν κράνη, στειλιάρια, κάρτες sim, βόμβες μολότοφ, ενώ, όπως είχε τότε διαπιστωθεί, το διαμέρισμα επισκέπτονταν τακτικά περίπου 50 άτομα, που φέρεται να συμμετείχαν σε επιθέσεις της «Συνωμοσίας».

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές, ισχυρίζονται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, είχε αποκαλύψει την πρόθεση «μεγάλης φυγής», πέρα από τον αδερφό του Βασίλη, και σε έναν ακόμη αδερφό του, που δεν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη δράση της 17 Νοέμβρη. Και σε αυτή την περίπτωση, είχε προχωρήσει σε αυτή την «εκμυστήρευση» κατά τη διάρκεια της 6ης άδειάς του από τις φυλακές, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος κάποιων συγγενών του «Μανώλη» της 17Ν, με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, τις οποίες θα εξετάσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, προκειμένου να κρίνει αν είναι ικανές για να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε