Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τα δαχτυλικά του αποτυπώματα τον συνδέουν με γιάφκα των Πυρήνων στο Βόλο

Τα δαχτυλικά του αποτυπώματα τον συνδέουν με γιάφκα των Πυρήνων στο Βόλο

– Οι έρευνες στο πατρικό του στον Χολαργό δεν έδειξαν νέα στοιχεία
– Ο ρόλος των κλεμμένων οχημάτων που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως σχεδίαζαν απόπειρα
– Εντόπισαν τα κινητά με τα οποία μιλούσε και ψάχνουν τους κατόχους τους
– ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δακτυλικά αποτυπώματα του νεαρού ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε γιάφκα στο Βόλο που είχαν εντοπίσει οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 και η οποία όπως είχαν δείξει τότε τα στοιχεία ανήκε στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Διαβάστε τι είχαν εντοπίσει στη γιάφκα στο Βόλο

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, προέκυψαν επικοινωνίες του με κινητά τηλέφωνα τα οποία εξέπεμπαν σήμα από τις περιοχές: Νέα Ιωνία, Χολαργός, Καλογρέζα και από Πανεπιστήμιο της Αθήνας. 

Περίπου 3 ώρες μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του δράστη της αιματηρής συμπλοκής με αστυνομικούς στην Πεύκη η αστυνομία κατάφερε να ανακαλύψει ποιός είναι.  Δεν δημοσιοποιεί όμως ακόμα τα στοιχεία του προκειμένου να κάνει έρευνες στο περιβάλλον του. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι οτι είναι 21νος ετών. Αυτό βέβαια που λένε οι αστυνομικοί είναι οτι από τον τρόπο που αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του ο οποίος διαφεύγει δείχνουν οτι η νέα γενιά τρομοκρατών είναι ετοιμοπόλεμη και αδίστακτη.

Μέχρι και τώρα ο νεαρός αρνιόταν να αποκαλύψει την ταυτότητά του και μάλιστα αρχικά είχε δώσει ψεύτικο όνομα που ανήκει σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν σε άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Nοσηλεύεται φρουρούμενος στον ΕΡΥΘΡΟ. ‘Οταν τον ρώτησαν τα στοιχεία του, τους είπε οτι ονομάζεται «Γιώργος Σ.».

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε έρευνες στο πατρικό του νεαρού που βρίσκεται στον Χολαργό, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφορία ότι βρέθηκε κάτι αξιόλογο για έρευνα. Ωστόσο, η αστυνομία γνωρίζει ότι ο νεαρός από τα Χριστούγεννα και μετά δεν μένει στο πατρικό του και για αυτό το λόγο αναζητά το σπίτι στο οποίο διέμενε τον τελευταίο καιρό πιθανότατα μαζί με άλλα άτομα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο νεαρός είναι ιδιαίτερα επιθετικός προς τους αστυνομικούς και για αυτό το λόγο στη φωτογραφία είναι με κλειστά τα μάτια, καθώς σε καμία περίπτωση δεν δείχνει τη διάθεση να συνεργαστεί.

‘Αρωμα τρομοκρατίας στην επίθεση

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο μελών ένοπλης οργάνωσης, εξετάζει ανάμεσα στα άλλα η ΕΛΑΣ για το περιστατικό της ένοπλης συμπλοκής στην Πεύκη. Η συμπλοκή σημειώθηκε στις 19.05 το απόγευμα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου στην Πεύκη. (Διαβάστε όλο το χρονικό εδώ)

Ενα εντυπωσιακό στοιχείο είναι οτι την στιγμή της συμπλοκής και ενώ οι αστυνομικοί είχαν τραυματισθεί, ο ένας από αυτούς βλέποντας τον έναν δράστη να προσπαθεί να κλέψει το περιπολικό, μπήκε ο μισός μέσα σε αυτό και με αυτοθυσία προσπαθούσε να δέσει το χειρόφρενο για να τον αποτρέψει!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ

Οι αστυνομικοι απο τα στοιχεια που εχουν συλλεξει μεχρι στιγμης απο την συμπλοκη οδηγούνται στο συμπέρασμα οτι οι δραστες ειναι μελη τρομοκρατικης οργανωσης. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, είναι ένα όπλο μάρκας Glock, με ένα γεμιστήρα και είναι κατά την αστυνομία “καθαρό”.

Στη μέση του ο τραυματίας έφερε θήκη για όπλο. Ακριβώς δίπλα βρεθηκε ένα κλεμμένο μηχανάκι στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Είχε κλαπεί στις 16 Μαϊου – δηλαδή προ διημέρου – από την Κυψέλη.

Τι άλλο βρέθηκε – Το μυστήριο με το μπιτόνι βενζίνης

Ο δράστης είχε επάνω του επίσης ένα καλυμμα τιμονιού και έναν λεβιέ ταχυτήτων που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα οτι βρισκονταν στην περιοχή για να κλέψουν κάποιο αυτοκίνητο. Επίσης, οι αστυνομικοί εξετάζουν και 3 κλεμμένα οχήματα τα οποία βρίσκονται στο σημείο της συμπλοκής. Δυο μηχανάκια και ένα ΙΧ. Το ένα μηχανάκι είχε κλαπεί στις 16/05 στην Κυψέλη, το άλλο από τα Πατήσια και ένα κλειστό φορτηγάκι στις 26/04 από την Κυψέλη.

Τα κλεμμένα αυτά οχήματα οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ενδεχομένως να σχεδίαζαν μία απόπειρα ίσως κατά κάποιου προσώπου, οπότε αυτά τα οχήματα να βρέθηκαν εκεί προκειμένου μετά την απόπειρα να καταφέρουν να ξεφύγουν. Για αυτό άλλωστε υπήρχε και το κλεμμένο μικρό φορτηγάκι, προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις και τις κλεμμένες μηχανές για να αποδράσουν από το σημείο.

Η προβλεπτικότητα των νεαρών εντυπωσιάζει. Στο σάκο που είχαν βρέθηκε μεταξύ άλλων όπως αποκάλυψε το Νewsit κι ένα μπιτόνι με εύλεκτο υγρό, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά. Οι λογικοφανείς απαντήσεις είναι δύο σύμφωνα με τους ερμηνευτές της αντιτρομοκρατικής για τις ενδεχόμενες προθέσεις των ύποπτων συμμετοχής σε παλιά- νέα οργάνωση της νέας γενιάς της νεοτρομοκρατίας.

Η πρώτη είναι για την πιθανότητα, ελέω κρίσης, του άδειου ρεζερβουάρ του υπό “απαλλοτρίωση” οχήματος. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να παραβιάσουν το όχημα που είχαν εντοπίσει και ταίριαζε με τους σκοπούς της μετέπειτα σχεδιαζόμενης χρήσης και να ανάψει αμέσως το κόκκινο λαμπάκι.

Η δεύτερη και κατά τη γνώμη μας πιο πιθανή, ήταν για να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση της αποτυχίας παραβίασης του. Ίσως να το περιέλουαν και να το έκαιγαν για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA.

Ψάχνουν το περιπολικό για DNA

Ο άλλος ένοπλος διέφυγε από το σημείο με το περιπολικό της Αμεσης Δράσης, που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανακάλυψαν μέσα στο περιπολικό ίχνη αίματος και οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι είναι τραυματίας.

Εκτός κινδύνου οι 2 αστυνομικοί

Ένας από τους αστυνομικούς είχε δεχθεί τρεις σφαίρες και φέρει τραύματα στον θώρακα από θραύσματα που τρύπησαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο άλλος έχει τραύμα από σφαίρα κοντά στον ώμο.
 

Η υπόθεση θεωρούν οτι θυμίζει το σκηνικό που έγινε στην Δάφνη με τον Λάμπρο Φούντα. Το όπλο Glock, τα κλειστά μαγαζιά, η μηχανή μικρού κυβισμού που χρησιμοποίησαν, στρέφουν τις έρευνες και προς την τρομοκρατία.  

 
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε