Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τοξοβόλος: Τώρα αρχίζουν όλα! Ο καθαριστής, το drone και η νέα ληστεία

τοξοβόλος

Εντοπίστηκε το διαμέρισμα “ασφαλείας” αλλά όχι και η γιάφκα.
Τι άφησαν πίσω ο τοξοβόλος και η φίλη του, που το είχε ενοικιάσει με τα πραγματικά της στοιχεία.
Γιατί θεωρείται βέβαιο πως ετοίμαζαν νέο “χτύπημα”.
Ποιους ψάχνουν ακόμα.

«Η υπόθεση με την νέα ομάδα που δημιούργησε ο «τοξοβόλος», ή τουλάχιστον εντάχθηκε σ’ αυτήν, τώρα ανοίγει», λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, καθώς έπειτα από την ανεύρεση του διαμερίσματος «ασφαλείας» στα Πατήσια, πλέον στην Αντιτρομοκρατική ψάχνουν άλλα δυο σπίτια, το ένα γιάφκα και συνολικά τρία άτομα, τα οποία φέρεται να απαρτίζουν τον «βαρύ» επιχειρησιακό βραχίονα της νέας οργάνωσης.

Την Παρασκευή, 07.02.2020, ανακοινώθηκε από την Αντιτρομοκρατική, πως βρέθηκε το σπίτι που είχε νοικιάσει και μάλιστα με τα πραγματικά της στοιχεία, η φίλη του «τοξοβόλου», Δήμητρα Βαλαβάνη.

Το σπίτι σύμφωνα με πληροφορίες το παρακολουθούσε εδώ και μερικές ημέρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία «μπούκαρε» όταν είδε έναν άνδρα να μπαίνει με κλειδιά στο διαμέρισμα.

Δεν ήταν ο… τοξοβόλος

Βέβαια δεν ήταν τρομοκράτης, αλλά ένας ιδιώτης που αναλαμβάνει καθαρισμούς διαμερισμάτων: «…με πήρε τηλέφωνο από αγγελία που έχω βάλει, ένας άγνωστος άνδρας και συναντηθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας», λέει στην κατάθεσή του ο ιδιώτης: «…Ήταν γύρω στα 25 και φορούσε μαύρα γυαλιά ηλίου και την κουκούλα από το μπουφάν του, καθώς έκανε κρύο εκείνη την ημέρα. Μου είπε πως το διαμέρισμα ανήκε στον αδελφό του που πέθανε και ήθελε να το καθαρίσει. Μου έδωσε τα κλειδιά και 60 ευρώ, λέγοντάς μου πως θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί μου για να του δώσω τα κλειδιά».

Ο τοξοβόλος και τα όπλα και χρήματα που… έλειπαν

Όταν οι έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εισέβαλαν στο διαμέρισμα «ασφαλείας», εκτός των άλλων ευρημάτων, διαπίστωσαν πως οι ντουλάπες ήταν ανοιχτές και το σκηνικό έδειχνε πως κάποιος είχε μπει στο εσωτερικό και είχε αφαιρέσει πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο ασύλληπτος συνεργός του «τοξοβόλου» εξαφάνισε από το διαμέρισμα, τα χρήματα από την ληστεία στην Ερυμάνθια Αχαΐας που είχαν διαπράξει τον περασμένο Αύγουστο και ίσως οπλισμό, αποτελούμενο από μικρό αριθμό πιστολιών.

Σε αυτή την εκτίμηση καταλήγουν οι αστυνομικοί, καθώς στην κατοχή του «τοξοβόλου» και των δυο γυναικών που συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή, δεν είχε βρεθεί χρηματικό ποσό.

Click4more: Έτσι έφτασε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο του τοξοβόλου! Όλα δείχνουν γιάφκα

Άλλωστε από το τραπεζικό υποκατάστημα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας οι τρεις δράστες, ένας εκ των οποίων ο «τοξοβόλος», είχαν αρπάξει το ουδόλως ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ. Αυτό λοιπόν το ποσό, ή μέρος των χρημάτων δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Λόγω των συμπερασμάτων στα οποία έχουν καταλήξει ερευνητικά οι αστυνομικοί τιη Αντιτρομοκρατικής, φέρονται πεπεισμένοι πως οι ασύλληπτοι συνεργοί του «τοξοβόλου» έχουν τουλάχιστον άλλα δυο διαμερίσματα «ασφαλείας», ή ακόμα και γιάφκες, στα οποία κρύβουν τα αντικείμενα που τους χρειάζονται και βέβαια τα χρήματα από την ληστεία στην Αχαΐα.

Στο διαμέρισμά του που είχε νοικιάσει με τα πραγματικά της στοιχεία η φίλη του τοξοβόλου, βρέθηκαν σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική και κατασχέθηκαν ανάμεσα στα άλλα κι ένα drone με το οποίο είχαν καταγραφεί σημεία στην Αρναία Χαλκιδικής, αλλά και στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Εκτιμάτε λοιπόν από τους αστυνομικούς πως τα μέλη τις νέας ένοπλης ομάδας κατέγραφαν τις εικόνες σε αυτές τις περιοχές, καθώς φαίνεται να προετοίμαζαν κάποια ληστεία, ενώ παράλληλα εκπαιδευόταν στην λειτουργία τις συσκευής.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις