Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε ο λιμενικός που τη βρήκε στα βράχια

Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε ο λιμενικός που τη βρήκε στα βράχια

Αλληλοκατηγορούνται στο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Αποκαλυπτικός στην κατάθεσή του ο λιμενικός που έφτασε πρώτος στον τόπο που εντοπίστηκε δολοφονημένη.
Τι είδε όταν έφτασε στο σημείο του τραγικού συμβάντος.
Τα χτυπήματα στο πόδι και το κεφάλι και οι έρευνες που έκανε στο σημείο.
Η συγκίνηση του πατέρα της Τοπαλούδη για όσα είπε η εισαγγελέας.

Ο ένας τον άλλον «έδειξαν» ως εκείνον που στάθηκε στην άκρη του γκρεμού και πέταξε στην θάλασσα την Ελένη Τοπαλούδη, οι δύο κατηγορούμενοι, λίγο πριν την λήξη της σημερινής διαδικασίας.

Μεταθέτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το φρικτό τέλος της φοιτήτριας που βρέθηκε βαριά χτυπημένη στην θάλασσα, επέλεξαν να απαντήσουν οι δύο κατηγορούμενοι σε ερώτηση που τους έκανε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός, με αφορμή την κατάθεση του τρίτου λιμενικού υπαλλήλου, Λάζαρου Τουλγαρίδη, ο οποίος είχε φθάσει αμέσως στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας, ζήτησε από τους δύο κατηγορούμενους να υποδείξουν το ακριβές σημείο από το οποίο κατακρημνίσθηκε το θύμα.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας πως ο συγκατηγορούμενος του ήταν αυτός που πέταξε την φοιτήτρια. Ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν έδειξε καν σημείο, λέγοντας στην εισαγγελέα πως αδυνατεί να της απαντήσει καθώς δεν είδε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

Ο λιμενικός στην κατάθεσή του περιέγραψε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον αστυνομικό σταθμό Λίνδου για την ύπαρξη σωρού στον όρμο φώκια. «Το σημείο είναι βραχώδες και δύσβατο, όταν έφτασα εκεί εντόπισα μια γυναικεία σωρό στα μέσα του όρμου σε πρόσθια θέση. Είχε μαύρα μαλλιά και από ρουχισμό έφερε μόνο ένα στηθόδεσμο. Επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές ζήτησα τη συνδρομή δύτη για την περισυλλογή της σωρού» περιέγραψε ο λιμενικός.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «μετά από προσπάθειες οι δύτες κατάφεραν και ανέσυραν τη σορό, έβγαλα φωτογραφίες από το κινητό μου και παρατήρησα το τατουάζ στο πόδι και τα χτυπήματα που έφερε στο κεφάλι και το σώμα. Μέχρι να έρθουν οι δύτες έκανα έρευνα μήπως βρω κάποιο άλλο στοιχείο».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

«Εγώ είμαι εδώ η φωνή της Ελένης»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για μια ακόμη φορά έδειξε το ήθος που τον διακατέχει και δήλωσε συγκινημένος για όσα του είπε η εισαγγελέας. «Με ρώτησε η κυρία εισαγγελέας γιατί είστε τόσο επιεικής με τους κατηγορουμένους. Και με ξαναρώτησε… Και απαντησα αφελέστατα… Τι να κάνω να πάρω το όπλο. Έγω είμαι αρνητικός στο να υπάρχει χρήση βίας και θα ήθελα να το διευκρινίσω. Οχι μόνο τώρα… Είναι στάση ζωής για μένα. Με συγκίνησε η κ. Εισαγγελέας όταν είπε ότι ”εγώ είμαι εδώ η φωνή της Ελένης”. Σεβόμαστε το δικαστήριο και του έχουμε εμπιστοσύνη».

«Έπρεπε να συνεργαστούν για να πετάξουν το σώμα της Ελένης στη θάλασσα»

Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη είπε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έπρεπε να συνεργαστούν για να πετάξουν το σώμα της φοιτήτριας στη θάλασσα. «Ήταν μια δύσκολη διαδικασία… Δυστυχώς δεν είχε γίνει δεκτή η αίτηση μας από την ανακρίτρια να γίνει η αναπαράσταση του εγκλήματος και οι συνήγοροι υπερασπίσεως των κατηγορουμένων ανάλογα με το συμφέρον που έχουν να φορτώσουν την πράξη της ανθρωποκτονίας ο ένας στον άλλο. Οι δύο μάρτυρες από το λιμενικό δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τη διαδικασία. Και οι δύο κατηγορούμενοι έπρεπε να συνεργαστούν για να πετάξουν το σώμα της Ελένης στη θάλασσα. Αποδεικνύεται η συναυτουργία στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας».

«Μάρτυρας έπεσε σε αντιφάσεις»

«Οι σημερινές καταθέσεις ήταν ν δευτερεύουσας σημασίας. Ένας μάρτυρας έπεσε σε κάποιες αντιφάσεις και ζητήσαμε να μην ληφθεί υπόψιν γιατί είναι αναξιόπιστος. Ο δεύτερος μάρτυρας άρχισε να κάνει υποθέσεις από ποιο σημείο πετάχτηκε. Για μας δεν έχει πρωτεύων σημασία από ποιο σημείο πετάχτηκε. Σημασία έχει ότι πετάχτηκε και από τους δύο μαζί», τόνισε ο Ευάγγελος Γκιούγκης δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη.

”Της έριξε κροσέ και την άφησε αναίσθητη”

Νωρίτερα είχε καταθέσει ένας υπάλληλος του λιμενικού σώματος. Ο μάρτυρας ήταν μαζί με των 23 ετών Ροδίτη όταν εκείνος εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Λιμεναρχείο Ρόδου και μετά συνελήφθη. Εκεί, ο Λιμενικός μίλησε με τον κατηγορούμενο στα κρατητήρια και σήμερα ο ίδιος μετέφερε στη δίκη όσα του είπε για το έγκλημα.

Ειδικότερα, όπως υποστήριξε ο μάρτυρας “μου είπε (ο κατηγορούμενος) ότι πήγαν και οι τρεις (οι δυο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δυο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Τότε ο αλλοδαπός “της τράβηξε” ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και την χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, “ο Θεός θα μας τιμωρήσει”».

Όπως επίσης κατέθεσε ο μάρτυρας οι δύο κατηγορούμενοι λέγανε “λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή”, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Κατέθεσε ακόμη πως ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός προς τους Λιμενικούς. “Χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@, ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε, κ.ά”, κατέθεσε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως ο δεύτερος αλλοδαπός κατηγορούμενος ήταν ” εντελώς ψυχρός” και ήσυχος.

Σημειώνεται πως η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής γυναίκας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, άρχισε σήμερα με καθυστέρηση δυο ωρών. Και αυτό γιατί από την αστυνομία δεν είχε ληφθεί μέριμνα ώστε να φέρει τους ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι. Μάλιστα η έδρα έδειξε φανερά την δυσαρέσκεια της ενώ η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις