Τετάρτη, 22 Μαΐ
25oC Αθήνα

Τρόμος από τους “αόρατους” φακέλους – βόμβες! Εντολή για δέσμευση αλληλογραφίας! Τι φοβάται η αντιτρομοκρατική

Τρόμος από τους “αόρατους” φακέλους – βόμβες! Εντολή για δέσμευση αλληλογραφίας! Τι φοβάται η αντιτρομοκρατική

– Κενό ασφαλείας διαπιστώθηκε μετά και την επίθεση με φάκελο βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο
– Θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να έχουν “φύγει” και άλλοι παγιδευμένοι με εκρηκτικά φάκελοι
– Αργά τη νύχτα δόθηκε εντολή για δέσμευση συγκεκριμένης αλληλογραφίας
– Είχαν ενημερωθεί την προηγούμενη εβδομάδα οι φρουρές υψηλά προσώπων – στόχων για επικίνδυνους φακέλους
– Πως κατάφεραν οι τρομοκράτες να “περάσουν” τον φάκελο “κάτω από τη μύτη” των εκπαιδευμένων φρουρών του πρώην πρωθυπουργού

Οι τρομοκράτες έχουν ήδη καταφέρει να “περάσουν” φακέλους με βόμβες ως το γραφείο του Σόμπλε. Ως τώρα είχαν αποτύχει να “κάνουν ζημιά”.
Μπορεί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο δεν ήταν ο υπάλληλος που τραυματίστηκε ο στόχος των τρομοκρατών.
Αυτή τη φορά όμως ο φάκελος- βόμβα έφτασε ως τα χέρια του παραλήπτη και ήταν ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος που άνοιξε το πακέτο το οποίο εξερράγη στα χέρια του.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Στην αμέσως προηγούμενη (ανάλογη) προσπάθεια των τρομοκρατών οι φάκελοι ήταν συνολικά οκτώ.
Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι εάν ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν αυτή τη φορά ο μόνος στόχος ή εάν έχουν πάρει το δρόμο και άλλα εκρηκτικά πακέτα τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.
Ήδη αργά τη νύχτα δόθηκε εντολή να δεσμευτούν οι φάκελοι με την αλληλογραφία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ σε όλα τα πολιτικά ( και όχι μόνο) γραφεία προσώπων που είναι στη λίστα των πιθανών τρομοκρατικών στόχων ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διενήργησαν ελέγχους και ενημέρωσαν το προσωπικό ασφαλείας για την πιθανότητα ύπαρξης και άλλων δεμάτων.
Δεμάτων που αποδείχθηκε πως είναι κυριολεκτικά αόρατα ακόμη και στα έμπειρα μάτια φρουρών όπως αυτών του Λ. Παπαδήμου οι οποίοι έλεγξαν τον φάκελο, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον μηχανισμό.


Έμπειροι αξιωματικοί εξηγούν πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν εκρηκτική ύλη που μπαίνει σε φωτοβολίδες και βεγγαλικά σε μικρή ποσότητα, μικρότερη των 30 γραμμαρίων για να είναι δύσκολη η ανίχνευσή της από τα ειδικά μηχανήματα, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν χρησιμοποιούν πυροκροτητή.
Έτσι ουσιαστικά τα μηχανήματα στα ταχυδρομεία, τα αεροδρόμια αλλά και στα γραφεία που έχουν εγκατασταθεί ουσιαστικά “τυφλώνονται”. Για τον λόγο αυτό υπάρχει και ο οπτικός έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας που έχουν αναλάβει την φύλαξη πιθανών στόχων.


Φαίνεται ωστόσο πως οι τρομοκράτες βελτιώνουν την τακτική τους καθώς ο φάκελος κατά του πρώην πρωθυπουργού πέρασε από όλους τους ελέγχους και έφτασε ως τα χέρια του Λ. Παπαδήμου και μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο.
Οι τρομοκράτες μάλιστα κατάφεραν, ενώ δεν είχαν τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης να έχουν το αιματηρό αποτέλεσμα που ήθελαν καθώς ο φάκελος εξερράγη σε κλειστό και περιορισμένο χώρο, μέσα στο αυτοκίνητο και μάλιστα σε ένα αυτοκίνητο με θωρακισμένα τζάμια τα οποία ενέτειναν το αποτέλεσμα καθώς δεν επέτρεψαν την εκτόνωση προς τα έξω.


Εδώ οι έμπειροι αστυνομικοί εντοπίζουν ακόμη ένα λάθος καθώς όπως τονίζουν δεν θα έπρεπε να δοθεί στον “στόχο”, δηλαδή στον Λ. Παπαδήμο η αλληλογραφία μέσα στο αυτοκίνητο.
Σε κάθε περίπτωση αυτή την ώρα ο συναγερμός είναι διπλός.
Οι αρχές πρέπει σε πρώτη φάση να εντοπίσουν τα υπόλοιπα δέματα που πιθανόν έχουν αποσταλεί, αλλά και να σχεδιάσουν απ’ την αρχή τις γραμμές άμυνας απέναντι σε αυτού του είδους τις επιθέσεις.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε