Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Βρέθηκε DNA του στο μαχαίρι

Ζακ Κωστόπουλος: Βρέθηκε DNA του στο μαχαίρι

– Εξελίξεις στην υπόθεση με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια
– Πληφορορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί δείγμα από το DNA του στο μαχαίρι
– Εξετάζεται αν το δείγμα DNA βρέθηκε εξαιτίας του τραυματισμού του
– Ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για το θάνατο έχει υποστηρίξει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος είχε μαχαίρι όταν μπήκε στο μαγαζί του

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έρχονται στο φως και αφορούν στις πληροφορίες πως στο μαχαίρι που -σύμφωνα με τον κοσμηματοπώλη κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου- βρέθηκε δείγμα από το DNA του άτυχου 33χρονου άνδρα που βρήκε τραγικό θάνατο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Οι έρευνες που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναφέρουν πως εκτός από το δείγμα DNA που ανήκει στον Ζακ Κωστόπουλο, έχει και βρεθεί και συστοιχία αποτυπωμάτων, τα οποία όμως είναι ελλιπή και μη αξιοποιήσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι. Και άρα, μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο πως εντοπίστηκε το δείγμα από το DNA του στο επίμαχο μαχαίρι. Δεν αποκλείεται η εξήγηση να έχει να κάνει με το γεγονός πως μετά την επίθεση που δέχτηκε όταν προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο, ο Ζακ Κωστόπουλος είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Σημειώνεται επίσης ότι στο video ντοκουμέντο που είχε παρουσιάσει η Εφημερίδα των Συντακτών από τη στιγμή που ο Ζακ Κωστόπουλος δέχεται τα χτυπήματα αστυνομικών ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος και σοβαρά τραυματισμένος, το μαχαίρι φαίνεται να κρατά αστυνομικός και μάλιστα με “γυμνά” χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης στον Ζακ Κωστόπουλο, ο άνδρας που προσπάθησε να σταματήσει τους δυο άνδρες που κατηγορούνται για το λιντσάρισμα στον 33χρονο ακτιβιστή, είχε αναφέρει πως «το μαχαίρι το είδα, όντως το είχε. Δεν το είδα καθόλου όσο ήτανε μέσα, δεν το είδα καθόλου όταν μπουσούλαγε να βγαίνει έξω». Ο ίδιος, επίσης, είχε κάνει αναφορά σε έναν άλλο άνδρα, έναν πολίτη που φορούσε μαύρα ρούχα, που επίσης είχε πιάσει το μαχαίρι και μάλιστα απείλησε τον Ζακ Κωστόπουλο. «Πήρε το μαχαίρι και τον είχε με το γόνατο καθισμένο κάτω και του είχε κολλήσει το μαχαίρι στην καρωτίδα. Και του λέω: «Θα τόνε σφάξεις; Πάμε καλά;  Δηλαδή τι γίνεται ρε π@@@@ εδώ πέρα;»», είχε αναφέρει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις