Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας δίνει μήνυμα ότι πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη [video]

Ντόρα Μπακογιάννη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη ένα μήνα πριν τις εκλογές. Τον κατηγορεί ότι δίνει μήνυμα πως πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να προσληφθείς στην Βουλή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για τις επικείμενες εκλογές, για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή ρίχνοντας την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά.

«Ο Τσίπρας, ενώ απεδέχθη ότι δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, καθώς έχουμε αποτέλεσμα εκλογών. Αυτό το σκάνδαλο των τελευταίων ημερών δεν έχει ξαναγίνει. Δίνει μήνυμα ότι πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να μεταταχθείς, να αποσπασθείς να προσληφθείς στη Βουλή των Ελλήνων. Θα πρέπει να σεβόμαστε και να λογοδοτούμε. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα. Όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για την ισότητα των ευκαιριών και θα το κάνει πράξη», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για όσα έχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ως έχει τάξει λίγα στους πολίτες, δηλαδή τα απαραίτητα που έχει ανάγκη η χώρα. Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για ανάπτυξη, καλοπληρωμένες δουλειές, μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μείωση της γραφειοκρατίας.

Από την συνέντευξή της δεν έλειψε και η αναφορά στα ελληνοτουρκικά… «Δεν είναι τυχαία η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Καστελόριζο, σε μια στιγμή που είμαστε σε ένα μεγάλο πρόβλημα με την Τουρκία το οποίο δυστυχώς έχει αφεθεί στην άκρη. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι σε μια Ελλάδα που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, σε μια Ελλάδα που η κυβέρνηση εγκατέλειψε τα ελληνοτουρκικά εδώ και πάρα πολύ καιρό στην τύχη τους, σε μια Ελλάδα η οποία μοιραία ασχολείται με τις εκλογές, αυτή την στιγμή πάρα πολύ κοντά μας υπάρχουν προκλήσεις οι οποίες είναι πρωτοφανείς».

Δεν διστάζει να πει πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν γίνει ανάλογες δηλώσεις, όπως αυτές που κάνει τελευταία η Τουρκία. «Έχω ζήσει προκλήσεις της Τουρκίας πολλές. Δεν είχε φτάσει ποτέ η Τουρκία σε τόσες δηλώσεις όπως κάνει σήμερα. Δεν είχαν γίνει ποτέ τόσες δηλώσεις για αποφυγή κρίσεως όπως γίνονται σήμερα. Σε αυτό το θέμα,  οφείλουμε εμείς οι Ελληνες να είμαστε όλοι μία γροθιά. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι μπροστά σε ένα πρόβλημα το οποίο μεγεθύνεται και – Θεός φυλάξοι – δεν ξέρω αν μπορεί να καταλήξει σε μια ανεπιθύμητη, ενδεχομένως και απ’ τις δυο πλευρές, αλλά τυχαία κρίση».

Όσο για το τι θα συμβούλευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε… «Η πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής όλοι θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Και πάντα υπήρχε ένας άτυπος κανόνας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Εχω συνεργαστεί με Παπανδρέου, Πάγκαλο και Παπούλια, αλλά αυτό έπαψε να ισχύει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, γιατί θέλουμε να ενώσουμε την χώρα. Θα θωρακίσουμε την εξωτερική πολιτική με ένα εθνικό μέτωπο».  

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις