Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Τσίπρας – Τι θα γίνει με την Σύνοδο Κορυφής

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Τσίπρας – Τι θα γίνει με την Σύνοδο Κορυφής

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς μένουν λίγα 24ωρα για τις εκλογές.
Η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί αύριο με τον πρωθυπουργό να ορίζει εκπρόσωπο τον Πέδρο Σάντσεθ.
Οι προεκλογικές υποχρεώσεις Τσίπρα τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Η Ελλάδα είναι στο απόγειο της προεκλογικής περιόδου και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αυτή την τελευταία εβδομάδα έχει πολλά ανοικτά μέτωπα.

Με την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής να μην ολοκληρώνεται σήμερα ο κ. Τσίπρας αναγκάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Κι αυτό, γιατί απόψε πρέπει να κάνει προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα», απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 12:00, ώρα Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας αναχώρησε από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί κατευθείαν στο Ηράκλειο.

Ο πρωθυπουργός, δεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες αλλά θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Η συνεδρίαση της Τρίτης θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τς ηγετικές θέσεις στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα social media επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. Έγραψε:

«Στη Σύνοδο Κορυφής για την επιλογή της νέας ηγεσίας των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, για την επόμενη πενταετία, καταγράφηκε μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υποψηφιότητας Μ. Βέμπερ. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που δεν ενώνει αλλά διαίρει την Ευρώπη και η οποία τελικά απορρίφθηκε.

Καταγράφηκε επίσης μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του Φ. Τίμερμανς, την οποία στηρίζουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να εξαντληθούν οι δυνατότητες απόλυτης συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών.

Η Ελλάδα, για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια Ευρώπη ανοικτή, προοδευτική και κοινωνική.

Στην αυριανή συνάντηση των ηγετών, δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ λόγω των ανελαστικών υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας. Θα με εκπροσωπήσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ».

Αύριο Τρίτη 02/07/2019 ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει και την πολυθρύλητη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά.

ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις