Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Στέλιος Πέτσας στο newsit.gr: Χυδαία απόπειρα εξαγοράς ψήφων η “13η σύνταξη”

Στέλιος Πέτσας στο newsit.gr: Χυδαία απόπειρα εξαγοράς ψήφων η “13η σύνταξη”

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας μιλάει στο newsit.gr.
Για την “13η σύνταξη”: «Δεν υπάρχει πιο χυδαία προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας».
Αυτά είναι τα δυο πρώτα νομοσχέδια του Μητσοτάκη όταν γίνει πρωθυπουργός.

Βέβαιος για μια καθαρή νίκη της ΝΔ στην κυριακάτικη κάλπη, με μεγάλη διαφορά, δηλώνει στο newsit.gr και στον Αιμίλιο Περδικάρη, ο Στέλιος Πέτσας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναλύει, επίσης, το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο εστιάζει στη μείωση φόρων και εισφορών και στην αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας, ενώ τονίζει αφενός ότι η κυβέρνηση προχωρά με τα επιδόματα και τις παροχές σε μια χυδαία προσπάθεια εξαγοράς ψήφων, αφετέρου ότι η ΝΔ θα μονιμοποιήσει οποιοδήποτε μέτρο συμβάλλει στην ανακούφιση των ασθενέστερων.

Αποκλείει, επίσης, κατηγορηματικά ότι η ΝΔ έχει σχέδιο απολύσεων στο δημόσιο τομέα για την εξοικονόμηση πόρων, αλλά είναι εξίσου κατηγορηματικός ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική των μετακλητών και άλλων περιττών υπαλλήλων που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Αποκαλύπτει, τέλος, ποια θα είναι τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης εάν γίνει πρωθυπουργός και τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει και θα στελεχώσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα που έχουν οι ευρωεκλογές, ο κ. Πέτσας τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που πρώτος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης: «Είπε ότι η λαϊκή ετυμηγορία το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Αν δεν τη λάβει λοιπόν, θα πρέπει να παραιτηθεί και να προχωρήσει άμεσα σε εθνικές εκλογές. Η χώρα δεν θ’ αντέχει μια αβεβαιότητα τεσσάρων μηνών, ούτε στην οικονομία ούτε στα εθνικά θέματα. Γι’ αυτό εμείς ζητάμε καθαρές λύσεις από το λαό και η διαφορά μας θα είναι μεγάλη και σε ό,τι αφορά την έκταση και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία που εκφράζουν την ψήφο του λαού. Θα καταδικάσει δηλαδή πολιτικές που ταυτίστηκαν με φόβο, ψέματα και ανασφάλεια και θα επιλέξει την ενότητα για να προχωρήσουμε».

Σχολιάζοντας το σχέδιο της ΝΔ, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη τονίζει ότι προβλέπει «λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και ασφάλεια για όλους. Θέλουμε ένα αποτελεσματικό κράτος που οι πολίτες θα το πληρώνουν λιγότερο, με λιγότερους φόρους και επενδύσεις που θα φέρουν το έναυσμα για καλύτερες δουλειές και όχι αυτό που βλέπουμε σήμερα, με μερικής και εκ περιτροπής απασχόληση και τη γενιά των 360 ευρώ. Εμείς θέλουμε άλλο μείγμα πολιτικής, που απελευθερώνει τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και φέρνει επενδύσεις στη χώρα».

 

Ποιες είναι, λοιπόν, οι δεσμεύσεις της ΝΔ για την οικονομία; «Θα μειώσουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ από 22% σήμερα, θ’ αυξήσουμε το όριο υπαγωγής στον ΦΠΑ από 10.000 σε 25.000 ευρώ για να μειωθεί το γραφειοκρατικό κόστος και τις ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη από 20% σε 15%. Θα τα χρηματοδοτήσουμε αυτά με μείωση δημοσίων δαπανών κατά 2 δις ευρώ τα δύο πρώτα χρόνια, εκεί που σήμερα δεν χρειάζονται: στο κομματικό κράτος. Αν δει κάποιος πώς έχει διογκωθεί το κομματικό κράτος τα τελευταία χρόνια, τρομάζει. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων πάνω από 40%, των συμβασιούχων και κάθε λογής γενικών και ειδικών γραμματέων ή αμειβομένων θέσεων σε διοικητικά συμβούλια και εταιρείες του Δημοσίου. Όλο αυτό θα φύγει την επόμενη μέρα, γιατί ο Έλληνας δεν μπορεί να πληρώνει από το υστέρημά του», λέει ο κ. Πέτσας, χαρακτηρίζοντας ως τιμωρητικό το στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα κι επαναλαμβάνοντας ότι η μείωσή του στο 2% αποτελεί βασική προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη.

Διαβεβαιώνει δε πως «στη ΝΔ θέλουμε να ενισχύσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα επιδόματα ανεργίας, ιδίως των μακροχρόνια ανέργων και για την οικογένεια: 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί».

Ενώ για τις απολύσεις λέει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο απολύσεων. Το Δημόσιο έχει άνιση κατανομή εργαζομένων. Γι’ αυτό λέμε οι προσλήψεις που θα γίνονται – καμία απόλυση, επαναλαμβάνω – θα γίνονται με στόχο να διοχετεύονται στους τομείς όπου υπάρχει ανάγκη: παιδεία, υγεία και ασφάλεια. Πώς θα γίνεται αυτό; Πέντε εργαζόμενοι θ’ αποχωρούν με συνταξιοδότηση κι ένας θα προσλαμβάνεται. Θέλουμε να κάνουμε λιγότερο το προσωπικό που θα προσλαμβάνεται, αλλά θα πηγαίνει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη κι όχι να προσλαμβάνουμε εργαζομένους σε τομείς που δεν χρειάζονται».

Επίσης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα για τη «13η σύνταξη» και τα θετικά μέτρα, ο κ. Πέτσας εκτιμά πως «δεν υπάρχει πιο χυδαία προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας. Είναι δυνατόν το ψηφοδέλτιό του να γράφει πάνω «13η σύνταξη»; Μας γυρνάει πίσω αυτό δεκαετίες, είναι τόσο οπισθοδρομικό που είναι ανάξιο σχολιασμού. Δεν μπορεί να μας λέει πως κάθε φορά που θα εκλέγεται θα βάζει το χέρι στην τσέπη, θα βγάζει χρήματα και θα δίνει μήπως και πάρει μία ψήφο. Είναι χυδαία απόπειρα εξαγοράς ψήφων».

Ξεκαθαρίζει, εξάλλου, πως «τα μέτρα που ανακουφίζουν τους πλέον ασθενέστερους, εμείς και τα ψηφίσαμε και θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε και θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Δεν θα έχουν το χαρακτήρα που έχει η πολιτική του κ. Τσίπρα. Πέντε μέρες πριν τις εκλογές, μαζί με το ψηφοδέλτιο, δίνει κάποια χρήματα που τα βαφτίζουμε «13η σύνταξη». Διότι όλοι οι συνταξιούχοι που πήγαν στο ΑΤΜ κατάλαβαν ότι δεν είναι 13η σύνταξη, αλλά ένα επίδομα».

Τέλος, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές υποστηρίζει ότι στόχος της ΝΔ είναι «να εκλέξουμε όσους περισσότερους περιφερειάρχες μπορούμε και κανέναν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αποκαλύπτει πως ήδη στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη βρίσκονται δύο διαφορετικά νομοσχέδια: «Το πρώτο είναι αυτό για τα κυβερνητικά όργανα, διότι πρέπει κάποιος να ξέρει πώς θα διοικήσει. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκάθαρο το πλάνο στο μυαλό του. Μια κυβέρνηση για ένα κράτος πιο λειτουργικό, πιο επιτελικό κι ανθρώπους που έχουν δυνατότητα κι ευελιξία να το κάνουν αυτό πράξη. Το επόμενο θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα ενσωματώνει όλες τις μειώσεις φόρων και σ’ ένα ειδικό κεφάλαιο του φορολογικού κώδικα θα υπάρχουν όλα τα κίνητρα για τις επενδύσεις. Και η διατήρηση του αφορολόγητου, την οποία φέραμε ήδη ως τροπολογία, αλλά την απέρριψε η κυβέρνηση».

Δείτε όλη την συνέντευξη του Στέλιου Πέτσα στο newsit.gr και στον Αιμίλιο Περδικάρη

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις