Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Τσίπρας στο OPEN: “Ο Καραμανλής μίλησε 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής!

Εκλογές 2019 – Τσίπρας στο OPEN: “Ο Καραμανλής μίλησε 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής!

Ειδήσεις “έβγαλε” ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, σε ένα κρίσιμο σημείο καθώς ο χρόνος για τις Εκλογές 2019 τελειώνει. Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, “αποκήρυξε” τον Πάνο Καμμένο και αποκάλυψε ότι πέρυσι μίλησε με τον Σταύρο Θεοδωρακη για να γίνει κυβερνητικός εταίρος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τραπέζι της συζήτησης με την Έλλη Στάη, τοποθετήθηκε, τόσο για τα εθνικά θέματα που κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα όσο και για αυτά της εγχώριας πολιτικής σκηνής, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τις πολιτικές ανακατατάξεις, τα σενάρια της επόμενης μέρας, μιλώντας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των πολιτικών του αντιπάλων.

Ωστόσο, το πλέον σημαντικό στην συνέντευξη είναι ότι “αποκήρυξε” ανοιχτά τον άλλοτε κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, ότι το 2018 είχε έρθει σε επικοινωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου, ο επικεφαλής του Ποταμιού να έπαιρνε τη θέση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Για την συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ – Το κρυφό ραντεβού με τον Θεοδωράκη

Ερωτηθείς για την κυβερνητική  συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για “αναγκαίο κακό”. Στα κρίσιμα θέματα με τους εταίρους ο Καμμένος δεν έλεγε “Βάστα γερά Γερούν”. “Η πραγματικότητα μας εμπόδισε να λήξουμε τη συνεργασία με τον Καμμένο, πρόσθεσε, κάνοντας μνεία στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υποστήριξε πως αν μπορούσε να έχει λήξει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ νωρίτερα, θα το είχε κάνει.

Σε αυτό το σημείο, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι είχε και έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη το 2018 για κυβερνητική συνεργασία.

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open:

Για τις Ευρωεκλογές και την 7η Ιουλίου

“Στις Ευρωεκλογές η ΝΔ πήρε 1.850.000 ψήφους. Δεν έχει κυβερνήσει κανείς με τόσες ψήφους. Μιλάμε για άλλο ματς. Όχι για 2ο ημίχρονο. Το αποτέλεσμα θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη μέρα”, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και αυτές που έρχονται στις 7 Ιουλίου.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ο ελληνικός λαός θα προσέλθει σε αυτή την αναμέτρηση με τελείως διαφορετικά κριτήρια” και πρόσθεσε:

“Το 36% του ελληνικού λαού που μας ψήφισε το 2015 δεν είναι οπαδοί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει… δανεικούς ψηφοφόρους που τον οδήγησαν στην εξουσία. Στις Ευρωεκλογές κατεγράφη και μια δυσαρέσκεια γιατί μας χρεώνουν ότι η έξοδος από τα μνημόνια άργησε και δεν ήταν και ανώδυνη. Είχαμε την έκφραση μια δυσαρέσκειας με την αποχή από την κάλπη και τη στροφή σε μικρότερα κόμματα. Το να καλύψουμε τη διαφορά 500.000 ψήφων είναι απόλυτα εφικτό”.

Τι είπε για το ενδεχόμενο μη αυτοδύναμης κυβέρνησης

“Όποιο κόμμα κερδίσει τις 50 έδρες μπόνους ακόμη και με μια ψήφο θα είναι επόμενη κυβέρνηση. Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι παραμύθια με δράκους. Αυτή η συμπεριφορά εκπέμπει μια μεγάλη αλαζονεία. Απειλεί την κοινωνία ότι αν δεν πάρει λευκή επιταγή θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες τον Δεκαπενταύγουστο.

Ακριβώς επειδή έχουμε την εμπειρία από το 2012, γνωρίζουμε ότι σχηματίστηκε κυβέρνηση από το πρώτο κόμμα το οποίο δεν είχε πλειοψηφία. Πιστεύετε ότι όποιο κι αν είναι το πρώτο κόμμα θα δωρίσει τις 50 έδρες; Στις 8 του Ιούλη με μια ψήφο να είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση. Την επόμενη των εκλογών θα υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ είναι ένα ακραίο σενάριο. Στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.»

Για το κόμμα Βαρουφάκη, ΚΙΝΑΛ και Βελόπουλο

“Αν είχαμε την εντολή του λαού θα απευθυνόμασταν σε όσους ανήκουν στον προοδευτικό χώρο. Η κ. Γεννηματά έχει πει ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στον κ. Μητσοτάκη και αυτό θα στοιχίσει πολιτικά στο ΚΙΝΑΛ. Δεν θα με ακούσετε να πω για κανένα κόμμα χαμένη ψήφος εκτός από την Χρυσή Αυγή. Όσοι κατηγορούσαν τον Βαρουφάκη ξαφνικά έχουν βρει ένα πρόσωπο συμπαθές και σαγηνευτικό. Πώς είναι δυνατόν τρία χρόνια να ήταν εξαφανισμένος και τώρα να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής; Γίνεται μια προσπάθεια όσοι προσπαθούν να ανατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθούν. Το κόμμα του κ. Βελόπουλου είναι ένα σύμπτωμα της έξαρσης ενός εθνολαϊκισμού τον οποίο εξέθρεψε ο κ. Μητσοτάκης με την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών“, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τα οικονομικά της ΝΔ και το… debate

Από που βγαίνουν τα χρήματα για την καμπάνια της ΝΔ, όταν είναι ένα κόμμα που χρωστά 280 εκατ.; Ανοίγεις το YouTube και βλέπεις παντού ΝΔ. Από πού βγαίνουν αυτά τα χρήματα; Ο κ. Μητσοτάκης πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Αρνείται να κάνει debate και ψάχνει προσχήματα. Δεν δίνει απαντήσεις και αυτό είναι τακτική. Ο ελληνικός λαός να μη γνωρίζει τις θέσεις του ώστε αν εκλεγεί να εφαρμόσει ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την Τουρκία και τις προκλήσεις της

“Δεν πιστεύω ότι έχει λόγο η Τουρκία να προκαλέσει θερμό επεισόδιο. Είναι στριμωγμένη, δεν έχει ερείσματα και συμμαχίες. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουμε γιατί ένα ατύχημα δεν είναι απίθανο να συμβεί. Γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν πρόκειται να δεχθούμε. Τελεία και παύλα”, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Για το σκάνδαλο Novartis – “Ρασπούτιν”

“Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”, είπε για τις αντιδράσεις της ΝΔ και τόνισε: “Ο κ. Σαμαράς έχει μεγάλες ευθύνες για το σκάνδαλο. Όταν με το PSI η Novartis είχε ξεφορτωθεί τα ομόλογα και είχε χασούρα μόνο 2% σημαίνει ότι έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Εμείς αυτό το οποίο κάναμε είναι το ποινικό σκέλος της υπόθεσης να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη να το ερευνήσει. Αυτοί που επιθυμούν πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Ο κ. Σαμαράς – πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας – μιλάει για τον Ρασπούτιν πρέπει να έχει και το θάρρος να εξηγήσει γιατί και πώς. Σήμερα βγαίνει και λέει ότι θέλει να εκδικηθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους ακριβώς επειδή γύρισαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Και διερωτώμαι αυτή είναι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη; Να το ξέρει ο ελληνικός λαός αν η ΝΔ θέλει να επιστρέψει για να εκδικηθεί και να κουκουλώσει μεγάλα σκάνδαλα.

Τσίπρας: “Παρέλαβα άδεια ταμεία” – “Έβγαλα τη χώρα από τα μνημόνια”

“Ασκήσαμε εντονότατη κριτική σε όλους όταν ήταν στην κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς ήταν η τελευταία διακυβέρνηση του τόπου. Και οι τρεις διατελέσαντες πρωθυπουργοί έχουν βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Ο κ. Καραμανλής δημιούργησε ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα που οδήγησε στην επιτροπεία. Η παράταξη της ΝΔ έχει ευθύνες γιατί γιγάντωσε ένα πελατειακό κράτος και δημιούργησε συνθήκες ασυδοσίας. Πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο. Θα ήμουν κι εγώ πολύ ευτυχής αν μπορούσα να μοιράζω ρουσφέτια και διορισμούς.

“Εγώ έπρεπε να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα. Παρέλαβα άδεια ταμεία, δεν είχαμε να πληρώσουμε τις συντάξεις. Ξέρετε τι ωραία θα ήταν να ήμουν κι εγώ όπως ο κ. Καραμανλής;”, αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε:

“Η ιστορία έχει καταγράψει ότι ο κ. Καραμανλής παρέδωσε χωρίς να δώσει τη μάχη, ο κ. Παπανδρέου δεν είχε ιδέα και έφερε το ΔΝΤ, ο κ. Σαμαράς οδήγησε τη χώρα σε αφαίμαξη και εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια”.

Τσίπρας: Πυρά κατά… Καραμανλή κι όχι μόνο

Σχετικά με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές, λέγοντας ότι μετά από μία δεκαετία δημόσιας σιωπής, ο Κώστας Καραμανλής δεν προχώρησε σε αυτοκριτική:

“Ο κ. Καραμανλής μίλησε ενάμιση λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Θέλησε να κάνει μια παρέμβαση που αρμόζει σε έναν πιο θεσμικό τόνο. Θα περίμενα να έχει και μια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για τα μνημόνια. Παρέδωσε 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα. Δεν έδωσε τη μάχη και επέλεξε να φύγει. Ο επόμενος – εννοώντας τον Γιώργο Παπανδρέου – “λεφτά υπάρχουν”, και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει σε έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Έπειτα ο κ. Σαμαράς άφησε τη χώρα χρεοκοπημένη στην αριστερή παρένθεση όπως έλεγε”.

Για Καραμανλή και ΜΜΕ

Αναφερόμενος στη στάση του τότε πρωθυπουργού απέναντι σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας είπε: “Ο Καραμανλής είχε επιχειρήσει να βάλει μια τάξη στην ασυδοσία των ΜΜΕ, αλλά απέτυχε. Εμείς δεν πετύχαμε τον στόχο μας αλλά δώσαμε τη μάχη με σθένος και αποφασιστικότητα. Εμείς απευθυνθήκαμε σε όλον τον ελληνικό λαό…”.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις