Ελλάδα

112: Δεν χρεώνονται τα μηνύματα ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία χρέωση για τα μηνύματα από το 112 και κάνει λόγο για "κακόβουλη φιλολογία από τους κήρυκες της μιζέριας".

«Σχετικά με την κακόβουλη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από τους κήρυκες της μιζέριας», κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι η αποστολή μηνυμάτων SMS από το 112 (ενδιάμεση λύση έως 31/12) γίνεται χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και για το Κράτος, έπειτα από σχετική συνεννόηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: «Σημειώνεται ότι δεν ετέθη ποτέ θέμα χρέωσης των μηνυμάτων αυτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να σώζουν ζωές. Εξάλλου, για να υπάρχει χρέωση, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική σύμβαση, η οποία δεν υφίσταται. Όσο για τα μηνύματα CB, δηλαδή την τελική λύση που θα τρέξει από την 1η Ιανουαρίου 2020, αυτά αποτελούν μη δομημένα δεδομένα (unstructured data) και στέλνονται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με άλλα λόγια, είναι ειδικός τύπος μηνύματος, όχι SMS, και ως εκ τούτου, δεν χρεώνονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύσκολη νύχτα στα Βορίζια και φόβοι για αντίποινα στη βεντέτα με τους δύο νεκρούς – Πληροφορίες ότι ο νεκρός πυροβόλησε πρώτος
Την Κυριακή η κηδεία του 39χρονου - Τα 15 λεπτά «εμφύλιου πολέμου» που έσπειραν τον τρόμο και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κάνουν έρευνες
αστυνομικοί στα Βορίζια 16