Τρίτη, 27 Φεβ.
14oC Αθήνα

112 για φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών σε Ασπρόπυργο: Κλείστε πόρτες και παράθυρα – Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο

112 για φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών σε Ασπρόπυργο: Κλείστε πόρτες και παράθυρα – Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση με τους Ρομά μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Οι Ρομά έβαλαν φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη Δυτική Αττική.

Το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής έστειλε μήνυμα 112 στους πολίτες της Αττικής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης λόγω της μεγάλης φωτιάς σε επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Στον χώρο της επιχείρησης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες.

Νωρίτερα ομάδες Ρομά είχαν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων βάζοντας φωτιές σε λάστιχα στο δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στον προαστιακό καθώς οι φωτιές ήταν κοντά στις γραμμές. Παράλληλα οι Ρομά έκλεισαν και την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στα Βραχνέικα για τουλάχιστον 1,5 ώρες με φωτιές σε λάστιχα.

Πυρπόλησαν λεωφορείο στη Λεωφόρο Φυλής

Νέα ένταση το βράδυ της Τετάρτης στη Φυλή καθώς ομάδα Ρομά προκάλεσαν επεισόδια και πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική καθώς και αστυνομικές δυνάμεις ενώ το αστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεωφόρο Φυλής και στο σημείο έχουν στηθεί οδοφράγματα από τους Ρομά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν υπάρχουν τραυματίες και η φωτιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cityface, νεαροί, κυρίως, Ρομά προκαλούν νέα επεισόδια, έχοντας κλείσει τμήμα της λεωφόρου Φυλής, στο ύψος του κορμού των λεωφορείων, με τους κάδους να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, ενώ γίνονται αναφορές και για ρίψη πετρών, αλλά και φωτιά σε λεωφορείο.

Την ίδια ώρα, στο Ζεφύρι υπάρχουν εστίες φωτιάς στον Σκλαβενίτη, ενώ και εκεί ο κεντρικός δρόμος της πόλης σε πολλά σημεία του είναι μη προσβάσιμος. Παράλληλα, πολλές γραμμές λεωφορείων έχουν ήδη αλλάξει την πορεία τους. Στον Ασπρόπυργο, διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 120. Κατόπιν, του έβαλαν φωτιά.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις