Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου – Παρέλαση Αθήνας: Ρίγη συγκίνησης για τους σημαιοφόρους! [pics]

28η Οκτωβρίου – Παρέλαση Αθήνας: Ρίγη συγκίνησης για τους σημαιοφόρους! [pics]

Με λαμπρότητα έγινε και φέτος η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι σημαιοφόροι, η μπάντα και τα… απρόοπτα.

Στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Αθήνα συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

Επίσης η μπάντα της Αστυνομίας, η φιλαρμονική της Κέρκυρας, η ομάδα των Special Olympics, καθώς και οι πρόσκοποι.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Η παρέλαση στην Αθήνα βέβαια είχε και τα… απρόοπτά της.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης ένας άνδρας και μία γυναίκα, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, κρατώντας σημαίες, η μία με τον ήλιο της Βεργίνας, παρεισέφρησαν ανάμεσα στα σχολεία και παρέλασαν, σταματώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε τις εικόνες από την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Αθήνα

28η Οκτωβρίου παρέλαση 28η Οκτωβρίου παρέλαση 28η Οκτωβρίου παρέλαση 28η Οκτωβρίου παρέλαση

Παρέλαση και στην Θεσσαλονίκη

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Την παρακολουθούν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματαρέλα, και οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης. Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις