Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

88 οι νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη! Πέθανε 42χρονη στο ΚΑΤ – Τραγικές στιγμές και θρήνος δίχως τέλος

88 οι νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη! Πέθανε 42χρονη στο ΚΑΤ – Τραγικές στιγμές και θρήνος δίχως τέλος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Μακραίνει η λίστα των νεκρών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής
– Μία γυναίκα 42 ετών ξεψύχησε τα ξημερώματα στο ΚΑΤ ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 88
– Νεκρός κι ένας 62χρονος που ήταν διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό
– Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές στο Νεκροτομείο Αθηνών
– Σειρά παίρνει η ταυτοποίηση μέσω DNA, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη να «γεννά» ανθρώπινες τραγωδίες
– Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών και των παππούδων τους – Νεκροί και ο πατέρας και ο αδελφός της 13χρονης Εβίτας Φύτρου

Μία γυναίκα 42 ετών, είναι το 88ο θύμα της τραγωδίας που έχει χτυπήσει τη χώρα και δεν έχει τέλος. Η 42χρονη ήταν διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο ΚΑΤ, μετά τις φονικές πυρκαγιές. Η γυναίκα άφησε την τελευταία πνοή της, στις 2.00 τα ξημερώματα σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων παραμένουν αυτή τη στιγμή 9 άνθρωποι διασωληνωμένοι…

Χθες, Παρασκευή εξέπνευσε ένας 62χρονος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού. Επόμενη βήμα η ταυτοποίηση μέσω DNA, η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους εφιάλτες όλων των Ελλήνων. Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Παρασκευής ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών που αγνοούνταν μαζί με τους παππούδες τους…

Η Βασιλική και η Σοφία πέθαναν αγκαλιά με τους γονείς του πατέρα τους, ο οποίος δεν σταμάτησε λεπτό να ψάχνει τα αγαπημένα του πρόσωπα…

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως ταυτοποιήθηκαν και οι σοροί του πατέρα και του αδελφού της 13χρονης αθλήτριας της ΑΕΚ, Εβίτας Φύτρου.

Η Ελλάδα θρηνεί…

Η κατάσταση των τραυματιών από την φωτιά στο Μάτι

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 9 εγκαυματιών, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 46 ενήλικοι εγκαυματίες καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στο Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο έως τη Δευτέρα.

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη Καρακούκη

Αντιμέτωποι με το μακάβριο έργο της εξέτασης των απανθρακωμένων σορών οι έμπειροι ιατροδικαστές, δεν διστάζουν από την πρώτη στιγμή να παραδεχθούν τη δυσκολία που συναντούν.

Ωστόσο, μία εξήγηση γιατί ο απολογισμός από τους ιατροδικαστές είναι διαφορετικός από τον τελευταίο που έδωσε την Πέμπτη (26.07.2018) η Πυροσβεστική είναι απλά ανατριχιαστική:

“Προφανώς η διαφορά με την Πυροσβεστική οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα οστών τα οποία ανήκουν σε τρία άτομα”, εξήγησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρακούκης αναφέρθηκε στην πορεία της ιατροδικαστικής έρευνας, λέγοντας ότι περατώθηκε:

“Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια”.

Φωτιές – Τσίπρας: “Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία”

Σε πολιτικό επίπεδο, και με τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους, την Παρασκευή, ανέβηκε κατακόρυφα το θερμόμετρο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο και μίλησε δημόσια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, που έχει επικριθεί από σύσσωμη την Αντιπολίτευση.

Ο κ Τσίπας έκανε λόγο για την πιο βαριά στιγμή της κυβερνητικής θητείας, αναλαμβάνοντας ολόκληρη την πολιτική ευθύνη, όπως είπε και τόνισε:

“Δεν θα ακολουθήσω τον δρόμο των εύκολων καταδικαστικών αποφάσεων, χωρίς σεβασμό στους νεκρούς”.

Ωστόσο άφησε ακάλυπτο τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, αναρωτηθείς αν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν. “Ας πυροβολούν εμάς, όχι τους Πυροσβέστες”, πρόσθεσε και στέλνοντας μήνυμα στην Αντιπολίτευση που πιέζει για παραίτηση της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε:

“Εδώ είμαστε και δεν έχουμε σκοπό να αποδράσουμε”!

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

Μαρτυρίες που αληθινά συγκλονίζουν

Την ίδια ώρα οι αφηγήσεις ανθρώπων που επέζησαν της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής εξακολουθούν να συγκλονίζουν την ελληνική αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη:

Η 30χρονη βρετανίδα Jaimie – Marie Degge σώθηκε από την φωτιά στο Μάτι. Λίγο πριν πέσει στην θάλασσα τηλεφώνησε στον πατέρα της στο Λονδίνο για να αποχαιρετίσει εκείνον και τις κόρες της: “Μπαμπά, δεν θα τα καταφέρω, δεν υπάρχει διέξοδος”.

Η 30χρονη που ήταν διακοπές στην Ελλάδα και τελικά κατάφερε από θαύμα να ζήσει, διηγείται στην Daily Mail όλα όσα έζησε εκείνο το δραματικό βράδυ: “Είπα, μπαμπά σε παρακαλώ φρόντισε τα παιδιά μου να μεγαλώσουν μαζί. Φρόντισε να αγαπούν η μια την άλλη όπως τις αγαπώ κι εγώ. Μην τις αφήσεις να με ξεχάσουν. Φρόντισε να μάθουν πόσο τις αγαπώ”.

Περισσότερα εδώ:

Έζησε τον εφιάλτη στο Μάτι και η περιγραφή της συγκλονίζει

Η συγγραφέας Ελισάβετ Παπαδοπούλου ήταν στο Μάτι τη μοιραία Δευτέρα 23 Ιουλίου, όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά που πήρε δεκάδες ζωές. Εκείνη την ημέρα, ήταν τα γενέθλια της μικρής της κόρης. Στην προσωπική της σελίδα στο Facebook περιγράφει όσα ακολούθησαν όταν η φωτιά πλησίασε:

“Όταν ο καπνός και η φωτιά κύκλωσαν το ξενοδοχείο πέσαμε στη θάλασσα, φωνάζοντας τα ονόματα των παιδιών ανάμεσα σε ουρλιαχτά φωνές και κλάματα. Κολυμπούσαμε και μετρούσαμε κεφάλια. Τα παιδιά κλαίγαν και ρωτούσαν αν θα πεθάνουμε. Φωνάζαμε κολυμπήστε. Ο καπνός ήταν μαύρος, ο ήλιος είχε χαθεί ήταν σκοτάδι και κανείς δεν ήξερε αν θα έχουμε οξυγόνο για να ανασάνουμε. Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα πως έβλεπα όνειρο. Ήξερα ότι κινδυνεύαμε”, γράφει.

“Από τη στεριά ακούγονταν ασταμάτητα εκρήξεις -ήταν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων που καίγονταν- και ερχόταν μαύρος καπνός, σαν κι αυτόν που τα παιδιά χρωματίζουν με μαύρο μαρκαδόρο. Φοβόμασταν αυτό το βαρύ καπνό. Ξέραμε ότι μέσα σε αυτόν δε ζεις. Όμως είχε πολύ αέρα και ο καπνός πριν φτάσει σε εμάς αραίωνε. Αυτός ο αέρας που κατέκαψε το Μάτι, μόνο αυτός ο αέρας εκείνη τη στιγμή μπορούσε να μας σώσει. Όσο φυσούσε τρελά, είχαμε ελπίδες. Σε κάποια σημεία μάλιστα καθάριζε αρκετά ο ουρανός. Κολυμπούσαμε προς τα εκεί. Χειροκροτούσαμε όταν ο αέρας καθάριζε λίγο την ατμόσφαιρα”.

Δείτε και εδώ:

«Θα είχα σκοτωθεί εκεί! Τους έλεγα να φύγουν από το σπίτι και δεν ήθελαν»! Συγκλονιστική μαρτυρία

Στην κάμερα του ΣΚΑΪ μίλησε και συγκλόνισε, επίσης, ένας 18χρονος. Τα όσα είπε για τις δραματικές ώρες που μαινόταν η πύρινη λαίλαπα, πραγματικά δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους:

“Καθαρά από τύχη σώθηκα. Βρισκόμουν στη Ραφήνα και γυρνούσα πίσω… Βλέπαμε τη φωτιά ότι πλησιάζει στο Μάτι, με έπαιρναν οι δικοί μου και μου έλεγαν ότι φτάνει στο σπίτι. Γύρισα πίσω αλλά είχαν φρακάρει όλοι οι δρόμοι στο Κόκκινο Λιμανάκι. Πήγαμε να γυρίσουμε πίσω, κλειστή η Μαραθώνος. Εάν δεν είναι κάποιος από την περιοχή, δεν μπορεί να φύγει. Βλέπαμε οριακά, σχεδόν όχι. Η Μαραθώνος ήταν κλειστή, δεν μπορούσες να βγεις”.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις