Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Απεργία: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και τρένα!

Απεργία: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και τρένα!

Δεν κινείται τίποτα! Η 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού που φέρνει άρον άρον στη Βουλή η κυβέρνηση προκαλεί απεργιακό μπαράζ στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μοιραία ταλαιπωρία των πολιτών τα χρησιμοποιούν για να κινηθούν.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (06.05.2016) έως και τις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (08.05.2016) στην Αθήνα δεν θα κυκλοφορεί κανένα μέσο μαζικής μεταφορά. Ούτε λεωφορείο, ούτε τραμ, ούτε τρόλεϊ, ούτε μετρό, ούτε τρένο!

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρούν σε 48ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Που σημαίνει ότι το βράδυ της Κυριακής, η απόσυρση των ΜΜΜ θα ξεκινήσει περίπου στις 20:00!

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος καθώς και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Το Σάββατο και την Κυριακή, όμως, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κάνουν 48ωρη απεργία με την οποία συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα τρένα

Έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016 ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τραίνων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε και στις οποίες θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου». Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε