Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Athens Flying Week 2023: Στην Τανάγρα έφτασαν τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35

Athens Flying Week 2023: Στην Τανάγρα έφτασαν τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στην Τανάγρα έφτασαν τα τρία μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία αποτελούν τη σημαντικότερη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση του 11ου Athens Flying Week 2023, η οποία θα γίνει το Σαββατοκύριακο 2 με 3 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική βάση.

Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 πέταξαν πάνω από την Αθήνα και προσγειώθηκαν εντυπωσιακά χθες Πέμπτη (31.9.2023) στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, δίνοντας μια πρόγευση του θεάματος που θα προσφέρουν οι κυβερνήτες τους το Σαββατοκύριακο του 11ου Athens Flying Week 2023 στο ελληνικό κοινό.

Πιλότος σε ένα από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 είναι μια γυναίκα, η Επισμηναγός Kristin «ΒΕΟ» Wolfe, μέλος της US Air Force F-35A Lightning II Demo Team, η οποία μετρά περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης και υπόσχεται να εντυπωσιάσει το κοινό με τις ικανότητές της.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week 2023 Παναγιώτης Ποδηματάς «σήμερα ήταν μία από τις πιο δυνατές ημέρες της Athens Flying Week 2023 τα τελευταία 11 χρόνια και όλη η οργανωτική επιτροπή – που αποτελείται από τα στελέχη της Athens Flying Week, τη φιλόξενη βάση της 114 Πτέρυγας Μάχης, την Περιφέρεια και την ΕΑΒ – είμαστε ευτυχισμένοι που καταφέραμε να φέρουμε τα αμερικανικά F-35 στην Ελλάδα».

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αποζημιωθεί βλέποντας όλες τις πτητικές ικανότητες του υπέροχου αυτού αεροσκάφους και να συνομιλήσει με τους πιλότους και την πιλότο Κρίστιν Γουλφ ή Μπέο (BEO), που θα μας προσφέρει την επίδειξη και να γνωρίσει στην στατική έκθεση τα ίδια τα αεροσκάφη, έτσι ώστε να μάθουν όλες τις πληροφορίες για το F-35», πρόσθεσε ο κ. Ποδηματάς.

Όλα όσα θα δούμε στην Athens Flying Week 2023

Ιδιαίτερα για φέτος, με μεγάλο ενδιαφέρον εξόν των αμερικανικών F-35, αναμένεται μεταξύ των άλλων και η παρουσία των γαλλικών Rafale. Ενώ στον μεγάλο αριθμό συμμετοχών θα πρέπει να προστεθούν τα Σόλο με τα F-16 από το Βέλγιο και τη Δανία, και οι ελληνικές ομάδες «Ζεύς» και «Δαίδαλος».

Όσον αφορά τις ομάδες, θα συμμετέχουν η εκλεκτή Σαουδαραβική ομάδα Saudi Hawks, όπως και δύο επίσης σαουδαραβικά Typhoon, το εντυπωσιακό σμήνος Fursan από τα Αραβικά Εμιράτα, η ισπανική Patrulla Aguila και ομάδες από την Ελβετία και το Βέλγιο και η ακροβατική ομάδα από την Καβάλα, ενώ από την Ιταλία φθάνει για πρώτη φορά μία ομάδα με ΑΜΕΑ πιλότους, που αποδεικνύει πόσα μπορεί να κατορθώσει η ανθρώπινη θέληση.

Επίσης, εδώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή ακροβατικής επίδειξης Λούκα Μπερτόσιο, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και ελληνικές ομάδες Sky Diving και Gliding. Έκπληξη της διοργάνωσης θα είναι η συμμετοχή του σμήνους πολιτικών αεροσκαφών της Αegean.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις