Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Belharra: Έτοιμη να πέσει στο νερό η πρώτη ελληνική φρεγάτα με όνομα «Κίμων»

Belharra: Έτοιμη να πέσει στο νερό η πρώτη ελληνική φρεγάτα με όνομα «Κίμων»

Έτοιμη να πέσει στο νερό είναι η πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI «Belharra» με όνομα «Κίμων», σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, καθώς προετοιμάζεται η επίσημη τελετή για την καθέλκυσή της στις 4 Οκτωβρίου, στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας.

Οι φωτογραφίες από την κατασκευή της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο και τώρα ετοιμάζεται να πέσει στο νερό σε μια τελετή, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προσκληθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του στη Γαλλία.

Οι φωτογραφίες από την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra:

https://twitter.com/navalgroup/status/1628756725208686592

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Naval Group, οι FDI θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες («Κίμων» και «Νέαρχος») και το 2026 για την τρίτη («Φορμίων»).

Επίσης, ο ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module) που θα τοποθετηθεί στην ελληνική Belharra και έχει ύψος 40 μέτρων και βάρος 150 τόνων, έχει ήδη μεταφερθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ναυπηγείων στη Λοριάν και έχει ξεκινήσει τις δοκιμές.

Πηγή: onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις