Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

«Κόπηκε» το πρώτο μέταλλο για την φρεγάτα Belharra που θα ονομαστεί «Φορμίων»

«Κόπηκε» το πρώτο μέταλλο για την φρεγάτα Belharra που θα ονομαστεί «Φορμίων»

Στα ναυπηγεία Σαλαμίνας, όπως ανακοίνωσε η γαλλική Naval Group, «κόπηκε» χθες (24.07.2023) το πρώτο μεταλλικό έλασμα για την τρίτη φρεγάτα «Φορμίων» κλάσης FDI HN (Belharra) για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ήταν το πρώτο μεταλλικό έλασμα για τη νέα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που κόπηκε στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η κοπή εκείνου στη Λοριέν της Γαλλίας, στις 12 Ιουλίου.

Το γεγονός σηματοδοτεί με επίσημο τρόπο την κατασκευή και τη ναυπήγηση της τρίτης υπερσύγχρονης ελληνικής φρεγάτας.

Οι εργασίες και το πρόγραμμα ναυπήγησης των μελλοντικών μονάδων επιφανείας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, αποδεικνύοντας ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των υπερσύγχρονων πολεμικών πλοίων τηρείται, γεγονός που αναπόφευκτα ικανοποιεί την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δείτε την ανάρτηση της Naval Group

https://twitter.com/navalgroup/status/1683452039966121984?s=20

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα που διασφαλίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέτουν τους υλικούς πόρους που απαιτούνται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε αυτά εντάσσεται και το πρόγραμμα 3+1 φρεγατών FDI HN, γνωστές και ως «Belharra», κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης για την τέταρτη φρεγάτα, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η προθεσμία (30 Ιουνίου) που είχε τεθεί στη συμφωνία.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Δένδιας το περασμένο Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, μίλησε για το πρόγραμμα φρεγατών FDI HN λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι σε εξέλιξη ήδη η διαδικασία ναυπήγησης των 3 νέων φρεγατών στη Γαλλία, η οποία μάλιστα υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς. Εξετάζεται αν θα ενεργοποιηθεί ή όχι η option για μία επιπλέον Φρεγάτα, ενώ βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης από τα αρμόδια Επιτελεία οι προσφορές για το πρόγραμμα ναυπήγησης 4 νέων Κορβετών».

Πηγή: OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις