Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Black Friday 2021: Προσφορές για όλα τα γούστα – Τι πρέπει να προσέχετε

Black Friday 2021: Προσφορές για όλα τα γούστα - Τι πρέπει να προσέχετε
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η Black Friday έφτασε σήμερα Παρασκευή (26.11.2021) και οι καταναλωτές σπεύδουν στα καταστήματα τόσο με φυσική παρουσία όσο και ηλεκτρονικά ώστε να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις στις τιμές.

Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, επίπλων και προϊόντων ομορφιάς έχουν ήδη μπει στο «χορό» των μεγάλων προσφορών, με πολλές εταιρείες να ξεκινούν τις εκπτώσεις από την προηγούμενη Δευτέρα. Άλλωστε, σήμερα είναι η κορύφωση της Black Friday. 

Μάλιστα, ήδη υπάρχουν διαφημίσεις και ταμπέλες στα καταστήματα που υπόσχονται εκπτώσεις έως και 80-90% και από το πρωί σχηματίζονται ουρές στα καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή είναι η πρώτη Black Friday με τα νέα μέτρα, καθώς η είσοδος στα μαγαζιά γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ενώ για τους ανεμβολίαστους με την επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού (rapid ή PCR).

Black Friday: Πέντε τρόποι για να μην πέσετε θύματα των «προσφορών»

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών»:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις