Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Bloomberg: Ελληνικό όπως Central Park επί 2

Bloomberg: Ελληνικό όπως Central Park επί 2

Στον κόσμο «ταξιδεύει» η είδηση για την εκκίνηση των έργων στο Ελληνικό, καθώς σε αυτήν αναφέρονται μεταξύ άλλων το Reuters, το Associated Press και το Bloomberg.

Το Bloomberg, μάλιστα, παραλληλίζει το Μητροπολιτικό Πάρκο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ελληνικό με το Central Park της Νέας Υόρκης, επισημαίνοντας πως το πάρκο του Ελληνικού θα έχει τη διπλάσια έκταση.

Click4more “Πάτησε” το κουμπί για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό ο Μητσοτάκης: Ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο

Αντίστοιχη παρομοίωση χρησιμοποιεί και το Reuters, αναφέροντας ως παράδειγμα το Μονακό. «Η Ελλάδα μετατρέπει το άχρηστο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα, το οποίο θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το Μονακό», λέει χαρακτηριστικά στην ανταπόκρισή του από την Αθήνα. Μιλάει επίσης για καθυστερήσεις 20 ετών λόγω της γραφειοκρατίας και των πολιτικών αντιδράσεων, αλλά και για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή του project της ανάπλασης.

Παρόμοιες είναι και οι επισημάνσεις του ΑΡ, με εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το Bloomberg υπογραμμίζει πως με την ολοκλήρωση του έργου το Ελληνικό θα μοιάζει με μια μικρή πόλη με ξενοδοχεία πολυτελείας, καζίνο, μαρίνες και μοντέρνα συγκροτήματα διαμερισμάτων και γραφείων. Το δημοσίευμα προσθέτει πως το project θα δώσει ώθηση στην οικονομία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο μετά την κρίση του κορονοϊού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις