Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

#Cancelchatpicorg: Οργή στο Twitter με site που δημοσιεύει φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Φωτογραφία Αρχείου

Αντιδράσεις που λαμβάνουν μορφή… χιονοστιβάδας έχει προκαλέσει στο Twitter μια ιστοσελίδα στην οποία γίνονται αναρτήσεις φωτογραφιών γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Χιλιάδες χρήστες των social media ζητούν να κατέβει το site και πολλοί από αυτούς αναρωτιούνται επίσης γιατί δεν έχει παρέμβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα τελευταία 24ωρα το #cancelchatpicorg κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες να ζητούν από τις αρχές να παρέμβουν και να διωχθούν οι υπεύθυνοι. Οι καταγγελίες για τα όσα εκτυλίσσονται στην πλατφόρμα και για τον «αισχρό τρόπο» που χρησιμοποιείται είναι πολλές και σοκαριστικές.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιεί το site, όπως ισχυρίζονται οι χρήστες, δεν έχουν ληφθεί μόνο από social media γυναικών χωρίς την συγκατάθεσή τους, αλλά μπορεί να απεικονίζουν και προσωπικές τους στιγμές. Πολλές καταγγελίες αναφέρονται επίσης σε γυμνές φωτογραφίες γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δημοσιεύθηκαν στο site για λόγους διαπόμπευσης ή εκδίκησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχική σελίδα του site επισημαίνεται ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται καν εγγραφή για να συμμετέχει στην κοινότητα. «Εδώ μέσα είστε ανώνυμοι, οπότε μην ντρέπεστε, αισθανθείτε ελεύθεροι να μοιραστείτε και να μιλήσετε», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Δείτε κάποιες από τις αντιδράσεις των Ελλήνων χρηστών του Twitter:

 

Στο ζήτημα αναφέρεται με tweet του και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης αναφέροντας: «Δεν θα μείνουμε άπραγοι απέναντι στη χυδαιότητα του #cancelchatpicorg».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις