Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Dentist Pass: Εκπνέει στις 22 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Dentist Pass: Εκπνέει στις 22 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Οι γονείς που θέλουν να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας μπορούν να να υποβάλλουν αίτηση στο Dentist Pass μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η κατάθεση της αίτησης μπορεί να γίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος ή μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί.

Το Dentist Pass απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και άρχισε στις 23 Μαΐου 2023. Αναμένεται να καλύψει 660.000 παιδιά. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι γονείς, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων.

Το Dentist Pass αναδεικνύει τη σημασία της προληπτικής Οδοντιατρικής, καθώς και της σωστής ενημέρωσης γονέων και παιδιών. Συμπεριλαμβάνει:

Έλεγχο της στοματικής υγιεινής

Καθαρισμό

Απομάκρυνση οδοντικής πλάκας

Φθορίωση

Παροχή σχετικών οδηγιών

Άυλη χρεωστική κάρτα

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο γονέα ή κηδεμόνα σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξι (6) πλήρεις ημερολογιακούς μήνες μετά το μήνα έκδοσής της, σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό.

Η ενίσχυση λαμβάνεται, για λογαριασμό του παιδιού, από ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη. Ο ενήλικας αυτός ενεργεί ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του προγράμματος Dentist Pass.

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας Σπύρος Δοξιάδης» του Υπουργείου Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υπηρεσία Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2154936, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή Iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις