Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Διεθνής Τύπος: D(ecision) day για την Ελλάδα

Η καθοριστικής σημασίας συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες για την διάσωση της Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο του σημερινού διεθνούς Τύπου.

Decision day, δηλαδή ημέρα απόφασης χαρακτηρίζει τη σημερινή το Reuters, καθώς η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον της Ελλάδας, είναι ένα από τα βασικά θέματα του πρακτορείου και γενικότερα του διεθνούς Τύπου.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μία κίνηση η οποία ελπίζουν ότι θα βάλει μία γραμμή κάτω από τους μήνες αναβρασμού στους κόλπους της ζώνης του ευρώ, αν και υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να οριστικοποιηθούν», γράφει το πρακτορείο.

«Διπλωμάτες και οικονομολόγοι δεν περιμένουν το πακέτο αυτό να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας: αυτό θα πάρει μία δεκαετία ή και παραπάνω – μία ζοφερή εικόνα που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής σε χιλιάδες Έλληνες που διαδήλωσαν την Κυριακή ενάντια στα ατέλειωτα μέτρα λιτότητας.

Οι υπουργοί ελπίζουν ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας θα βοηθήσει την χώρα να αναδιαρθρώσει τα τεράστια χρέη της, θα της δώσει ένα πιο στέρεο οικονομικό πάτημα και θα την κρατήσει στην Ευρωζώνη», σημειώνεται στο άρθρο.

«Η Ευρωζώνη συνεδριάζει για την διάσωση της Ελλάδας» ο βασικός τίτλος του BBC και στο κείμενο σημειώνεται ότι «η Αθήνα χρειάζεται 130 δισ. ευρώ για να αποφύγει την χρεοκοπία στα μέσα Μαρτίου» αλλά και ότι ο Λουκάς Παπαδήμος πήγε εσπευσμένα στις Βρυξέλλες για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την οριστική ρύθμιση της συμφωνίας.

«Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες για την βοήθεια στην Ελλάδα» αναφέρει η Guardian. «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, θα έχει συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για να εξασφαλιστεί η διάσωση της χρεωμένης χώρας και να δοθεί το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να τεθεί σε κίνδυνο το ενιαίο νόμισμα.

Το έκτακτο ταξίδι του κ. Παπαδήμου στις Βρυξέλλες την Κυριακή πραγματοποιήθηκε καθώς η Γερμανία συνεχίζει παραμένει αδιάλλακτη για το πακέτο διάσωσης στην σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων αξιωματούχων και των αξιωματούχων της ΕΚΤ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Κανείς δεν πιστεύει την Ελλάδα – Κανέναν δεν εμπιστεύεται η Ελλάδα”

Η μάχη των… Βρυξελλών – Μπαράζ διαπραγματεύσεων Παπαδήμου – Δεν αποκλείεται να είναι παρών στη συνεδρίαση του Eurogroup

ΔΝΤ: Στο 129% του ΑΕΠ το χρέος της Ελλάδας το 2020!

Στις Βρυξέλλες ο Παπαδήμος – Για ποιους λόγους κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του στη συνεδρίαση του eurogroup

Και παρέμβαση ΗΠΑ στο ΔΝΤ για τη συμφωνία βοήθειας στην Ελλάδα

Η ώρα του λογαριασμού. Με μειώσεις έως και 40% σε μισθούς και συντάξεις θα πληρώσουμε τη διάσωση της χώρας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε