Ελλάδα

Drones και κινητό οδήγησαν στη σύλληψη του Τούρκου μαφιόζου στη Ροδόπη – Σχεδίαζε να διαφύγει στη Βουλγαρία

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε λίγο έξω από την Ασπροβάλτα - Τις δύο τελευταίες ημέρες ο Τούρκος είχε ανέβει στο χωριό της Ροδόπης που ήταν κοντά σε ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Υπό την «πολιορκία» της αστυνομίας ήταν τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος μαφιόζος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου (31.05.2025) σε χωριό της ορεινής Ροδόπης και είναι αυτός που πυροβόλησε κατά των στελεχών της ΕΥΠ την περασμένη Τρίτη (27.05.2026) στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τούρκος μαφιόζος μετά τους πυροβολισμούς κατά των πρακτόρων της ΕΥΠ κρυβόταν και τις δύο τελευταίες ημέρες είχε ανέβει στο χωριό της Ροδόπης που ήταν κοντά σε ελληνοβουλγαρικά σύνορα με στόχο να διαφύγει στο εξωτερικό.

Τον 49χρονο Τούρκο που ήταν και ο οδηγός του τζιπ στο οποίο επέβαιναν και δύο συνεργοί του τους οποίους αναζητά η αστυνομία, πρόδωσε το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, αλλά και τα drones της αστυνομίας που είχαν σηκωθεί και «χτένιζαν» την περιοχή.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση τα ξημερώματα τον συνέλαβαν στη Ροδόπη ενώ στόχευε να διαφύγει στη Βουλγαρία μέσα από τα δύσβατα μονοπάτια της περιοχής για να μην εντοπιστεί. Ο ίδιος στις πρώτες ερωτήσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι άλλοι δύο Τούρκοι που επέβαιναν μαζί του στο τζιπ.

Είπε ωστόσο στους αστυνομικούς ότι το τζιπ το έχει αφήσει σε κάποιο σημείο στην Ασπροβάλτα κοντά στην Θεσσαλονίκη. Το αυτοκίνητο των δραστών τελικά βρέθηκε στην περιοχή Λαγκαδίκια πριν από την Ασπροβάλτα με τον 49χρονο να υποδεικνύει στις αρχές που ακριβώς το είχε αφήσει.

Οι Τούρκοι μαφιόζοι σύμφωνα με πληροφορίες, εντάσσονται σε συμμορία με το όνομα «Ντάλτονς» και έχουν να κάνουν με διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονίες αλλά και εκβιασμούς.

Ο 49χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στη Θεσσαλονίκη και στην αρμόδια εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, οι τρεις Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά στελεχών της ΕΥΠ κατά τη διάρκεια μυστικής επιχείρησης παρακολούθησης στη Θεσσαλονίκη.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 16:00 το απόγευμα, όταν ένα ασημένιο τζιπ σταμάτησε κοντά σε βενζινάδικο με τους επιβαίνοντες να ανοίγουν πυρ κατά του άλλου οχήματος, στο οποίο, επέβαιναν στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Οι δράστες φαίνεται πως αντιλήφθηκαν ότι το δεύτερο όχημα τους παρακολουθούσε, με αποτέλεσμα να σταματήσουν και να πυροβολήσουν εναντίον του.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι και εντόπισαν κάλυκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τους πυροβολισμούς το αυτοκίνητο με τους Τούρκους μαφιόζους είχε βάλει καύσιμα στο βενζινάδικο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
34χρονος στη Θεσσαλονίκη χαράκωσε με γυαλί τα μέλη της οικογένειάς του γιατί διαφώνησε με την ευχή παπά
«Δεν ειναι συγγενείς μου. Ζωντανοί νεκροί δεν θα είχε καμία διαφορά», είπε στην απολογία του ο δράστης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ραντεβού για αποχαιρετιστήριο τραπέζι είχαν δώσει οι φίλοι του 17χρονου που σκοτώθηκε στον ΒΟΑΚ - Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο
Ο 17χρονος που είχε επιτύχει την είσοδο του στη σχολή Εμποροπλοιάρχων στη Θεσσαλονίκη, ετοιμαζόταν για μόνιμη εγκατάσταση στην συμπρωτεύουσα
Ο 17χρονος Γιώργος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ
4
«Το σκυλί ήταν γεμάτο λάσπες και σε κακή κατάσταση», λεει η 60χρονη που κατήγγειλε για κακοποίηση ζώου τον ηγούμενο της Μονής Σπηλαίου στα Καλάβρυτα
Όπως υποστηρίζει η ίδια, τόσο ο φύλακας όσο και ένας καλόγερος της μίλησαν άσχημα και της είπαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία
Φωτογραφία Αρχείου:   EUROKINISSI 1