Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Η Ελληνική Θύελλα” – Το γαλλικό ντομικαντέρ για την Ελλάδα και την κρίση

“Η Ελληνική Θύελλα” – Το γαλλικό ντομικαντέρ για την Ελλάδα και την κρίση

Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 52 λεπτών από έναν Γάλλο δημιουργό, αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και την κρίση με τίτλο «Η Ελληνική Θύελλα», δίνει τον λόγο στους Έλληνες πολίτες και σκοπός του είναι να δείξει πως αντέδρασαν οι πολίτες αυτής της χώρας στην οικονομική λαίλαπα.

Ο δημοσιογράφος Φιλίπ Μενού περιγράφει την κατάσταση στην χώρα μας αλλά αυτό που θέλει να δείξει είναι πως οι Έλληνες ενώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Λέει μεταξύ άλλων στο ισπανικό σάιτ publico.es:

«Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής. Το ντοκιμαντέρ είναι η οπτική γωνία της κρίσης, όπως αυτή μπορεί να ιδωθεί από μέσα. Ανοίγει τη συζήτηση για την κρίση στην Ευρωζώνη που έχει παραδοθεί στον οικονομικό καπιταλισμό και λειτουργεί ως φωνή αφύπνισης και εγρήγορσης».

«Το ευρωπαϊκό όνειρο μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη. Οι Έλληνες έδειξαν το δρόμο της αντίστασης. Αλλά οι απομονωμένες αντιστάσεις δεν αρκούν. Η αληθινή ερώτηση είναι αν ο κόσμος μπορεί να ενωθεί για να αγωνιστεί για την άλλη Ευρώμπη, την πιο δίκαιη και την πιο δημοκρατική, μια Ευρώπη των πολιτών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε