Ελλάδα

Jumbo: Δεν κάνουμε click away γιατί δεν έχουμε τις υποδομές

Βιάστηκαν να χαρούν οι πελάτες της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo όταν άκουσαν ότι από την Κυριακή, θα μπορούν να αγοράζουν με click away από όλα τα καταστήματα (εκτός εμπορικών κέντρων) και κατά συνέπεια και από τα μαγαζιά της συγκεκριμένης αλυσίδας… 

Όπως ενημερώνει η εταιρεία με μήνυμα στην ιστοσελίδα της: “Η υπηρεσία “CLICK AWAY” δεν υφίσταται καθώς δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές”.

Μάλιστα, ούτε ηλεκτρονικά δε μπορούν να εξυπηρετηθούν αυτή τη στιγμή οι πελάτες της αλυσίδας, αφού και το eshop “παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών”.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση στο site της εταιρείας, με το πορτοκαλί χρώμα:

JUMBO

Να σημειωθεί, ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα της συγκεκριμένης εταιρείας, “ανοιγοκλείνει” σε όλο το lockdown…

Όμως και τα καταστήματα της επίσης μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών “Μουστάκας” δεν εξυπηρετούν ηλεκτρονικά τους πελάτες τους εδώ και ημέρες. Και εκείνοι, αποδίδουν το προσωρινό κλείσιμο του eshop τους, στις πολλές παραγγελίες. Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση:

 

moustakaw

 

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό με επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας του με click-away. 

Click4More: Ανοίγουν την Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Με click away το λιανεμπόριο από την Κυριακή

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους. 

Αν παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού τότε το click away θα σταματήσει να ισχύει.

Πώς λειτουργεί το click away

Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηριστικό: ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα. Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, που μίλησε για το click away, κάλεσε να τηρηθούν οι όροι που ανέφερε και τόνισε ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. 

Όποιος βάλει μέσα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες. 

Αυτό θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο έξοδο σε δρόμο. Είπε ακόμα ότι έτσι εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα. Πληροφορίες και καταγγελίες στο 1520 του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή – Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ και ηλεκτρικός
Η Τροχαία Αττικής έχει ανακοινώσει αναλυτικά τα σημεία όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και τις περιοχές όπου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση
42ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2025
Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του 31χρονου Ουκρανού στον Άγιο Παντελεήμονα - Αθώος ο 48χρονος συγκάτοικος
Οι δράστες έδεσαν τον 48χρονο και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα απο αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ακινητοποίησαν και τον 31χρονο ,στον οποίο προκάλεσαν θανάσιμα τραύματα
Ο 48χρονος συγκάτοικος του 31χρονου θύματος