Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Kακοκαιρία ILINA – Γιάννης Καλλιάνος στο newsit.gr: Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές, προσοχή Δευτέρα και Τρίτη

Kακοκαιρία ILINA – Γιάννης Καλλιάνος στο newsit.gr: Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές, προσοχή Δευτέρα και Τρίτη

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρα μας από αύριο, Δευτέρα (03.04.2023), σύμφωνα τα όσα είπε στο newsit.gr o μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκδόθηκε από την ΕΜΥ έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού, με την Πολιτική Προστασία να συνιστά προσοχή και να δίνει σχετικές οδηγίες στους πολίτες. 

«Ο άστατος καιρός είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει την ερχόμενη εβδομάδα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας» λέει μιλώντας στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ εξηγεί ότι «τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής αυτής του καιρού θα είναι οι μπόρες, οι βροχές, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που δύνανται να δημιουργήσουν προβλήματα διότι η κεραυνική δραστηριότητα θα είναι μεγάλη».

Ιδιαίτερα την Δευτέρα και την Τρίτη πολλές περιοχές θα παρουσιάσουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα. «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή την Δευτέρα και την Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα κυρίως στην δυτική και την βόρεια Ελλάδα και την Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν πολλές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους πολύ ισχυρές» αναφέρει στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Βροχές θα σημειωθούν και στην πρωτεύουσα, όπως λέει στο newsit.gr o μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Τις επόμενες μέρες ανά διαστήματα θα βρέχει και στην Αττική, όπου υπάρχει και πιθανότητα για για τοπικές καταιγίδες ωστόσο δεν αναμένεται τουλάχιστον με τα έως τώρα στοιχεία, πιθανότητα για κάποια πολύ ισχυρά φαινόμενα που θα δημιουργήσουν προβλήματα, έστω και σε τοπικό επίπεδο» σημειώνει.

Όσον αφορά στην θερμοκρασία, όπως λέει ο γνωστός μετεωρολόγος, «θα σημειώσει πτώση τις επόμενες μέρες κατά 5-6 μονάδες σε σχέση με τις θερμοκρασίες του σαββατοκύριακου που ήταν πολύ αυξημένες για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας».

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας 

Άνεμοι έως και 8 μποφόρ, αισθητή η αφρικανική σκόνη

Οι άνεμοι θα είναι τις επόμενες μέρες «ισχυροί νοτιάδες 7-8 μποφόρ έως και την Τρίτη στα πελάγη. Από την Τετάρτη θα στραφούν σε βοριάδες και ελαφρώς θα εξασθενήσουν». Η αφρικανική σκόνη θα κάνει αισθητή την παρουσία της. «Θα έχουμε σκόνη από την Αφρική όλες τις επόμενες μέρες που θα προκαλέσουν θολούρα στην ατμόσφαιρα. Επομένως οι περισσότερες βροχές θα είναι λασποβροχές».

Βροχές μέχρι και την Πέμπτη

Συνολικά όπως εξηγεί στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος «τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη θα διατηρηθούν αυτές οι βροχοπτώσεις με δυσκολότερες μέρες Δευτέρα και Τρίτη. Την Τετάρτη και την Πέμπτη λίγο πιο ήπιος ο καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια και την Πέμπτη και Παρασκευή θα σημειωθούν και πάλι βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν τα περισσότερα τμήματα της χώρας».

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις