Ελλάδα

Lockdown: Μέτρα χαλάρωσης παρά την «πολιορκία» του κορονοϊού (video)

Μοιάζει οξύμωρο, αλλά πάμε για χαλάρωση των μέτρων του lockdown, παρά το ότι η πανδημία του κορονοϊού «χτυπά κόκκινο».

Την Τετάρτη, 17.03.2021, η χώρα κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 3.456 μολύνσεις, ενώ οι 630 διασωληνωμένοι αποτελούν επίσης μια «μαύρη» πρωτιά. Ενώ, λοιπόν, τα νοσοκομεία «στενάζουν», η Αττική «βράζει» και το τρίτο κύμα του φονικού ιού βρίσκεται στην κορύφωσή του, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να χαλαρώσει το lockdown και μάλιστα με… άμεση ισχύ.

Click4more: Κορονοϊός: «Βάλτε πλάτη αλλιώς επίταξη» το μήνυμα Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς! Ποια ιδιωτικά νοσοκομεία παραχωρούν κλίνες (video)

Αυτό προκύπτει, καταρχάς, από τα πλέον… επίσημα χείλη, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε στην συνέντευξή του στο CNNi πως εντός των επόμενων 48 ωρών η Ελλάδα θα ανακοινώσει μέτρα ελάφρυνσης.

Το εύλογο ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι το… πώς θα γίνει αυτό. Η απάντηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, είναι πως αυτό θα γίνει διότι στην κυβέρνηση εκτιμούν πως στην παρούσα φάση οι αλλαγές στο lockdown θα είναι αφενός μικρές και αφετέρου όχι μόνο δεν θα επιβαρύνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά αντιθέτως θα βοηθήσουν στην εκτόνωση αυτής της κρίσης.

Τι εννοούμε χαλάρωση του lockdown

Η σειρά προτεραιότητας της κυβέρνησης δείχνει να παραμένει η ίδια κι αυτό που συζητάται είναι οι ακριβείς ημερομηνίες. Αυτό που μοιάζει βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας για το σαββατοκύριακο μέχρι τις 21.00 το βράδυ, αντί για τις 19.00 που ισχύει μέχρι σήμερα στην Αττική (και τις 18.00 σε άλλες περιοχές της χώρας).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι στιγμής θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τη Δευτέρα 22.03.2021, καθώς εκτιμάται ότι και αυτά -επειδή δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους και είναι καταστήματα που λειτουργούν έτσι κι αλλιώς με ραντεβού- θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν ούτως ώστε να ανοίξει ένα κομμάτι αυτής της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Click4more: Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε τα 3.600 κρούσματα – Βλέπουμε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε»

Αναφορικά στην αγορά γενικότερ, κατά πάσα πιθανότητα το άνοιγμα θα πάει για τις 29 Μαρτίου με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ξέραμε. Ίσως ένας από αυτούς να είναι η υποχρεωτική χρήση της διπλής μάσκας ή ακόμη και η χρήση ειδικού τύπου μάσκας. Όλα αυτά είναι προς συζήτηση.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως όλα αυτά τελούν υπό μία μικρή αίρεση: Εάν τα πράγματα είναι εξαιρετικά δραματικά δεν αποκλείεται να έχουμε μία παράταση του γενικού lockdown. Κι όλα αυτά να πάνε μια βδομάδα αργότερα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος του ελληνικού FBI στην επιχείρηση γνωστού γκαλερίστα μετά από ανάρτηση που έκανε με σπάνιο Ευαγγέλιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα στάθηκε μια ανάρτηση του γνωστού γκαλερίστα στα social media με την οποία ανακοίνωνε ότι πουλάει ένα Ευαγγέλιο που χρονολογείται από τον προηγούμενο αιώνα
Συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Υγείας, Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποίησε εικοσιτετράωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Απεργία ταξί: Με αφίσες «Κυρανάκη παραιτήσου» στους δρόμους ξανά οι οδηγοί – Κάλεσμα ΣΑΤΑ σε νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα στη Βουλή
​Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΑΤΑ, Πάρης Ορφανός περιέγραψε το νομοσχέδιο ως μια πλήρη απορρύθμιση της αγοράς που καταργεί τον διαχωρισμό μεταξύ των ταξί και των ενοικιαζόμενων Ι.Χ. με οδηγό
ταξί
Πάνω από 2.000 Έλληνες επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή – «Η πατρίδα θα στέκεται πάντα δίπλα τους», λέει ο Γεραπετρίτης
Η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ για τις επιχειρήσεις επαναπατρισμού και τις ειδικές πτήσεις για την επιστροφή των κατοικίδιων από τις εμπόλεμες χώρες
Σκύλος
«Συγκινητικές σκηνές» στην Αθήνα – Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ για την ελληνική επιχείρηση επαναπατρισμού κατοικιδίων από τη Μέση Ανατολή
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης όπως το AP, ABC και France24 διέδωσαν το θέμα με την ασφαλή επιστροφή των κατοικίδιων από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα
επαναπατρισμός