Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λουκέτο σε όλους τους παιδότοπους και σταθμούς χωρίς το ειδικό σήμα ασφαλείας

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI - Το λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 13χρονος
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI - Το λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 13χρονος

 Μετά τον τραγικό θάνατου του 13χρονου στο λούνα πάρκ του θανάτου στο Ελληνικό, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης πήρε πρωτοβουλίες και μιλώντας στη Βουλή διεμήνυσε πως μετά τις 30 Ιουνίου όσοι παιδικοί σταθμοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι, αλλά και ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά, δεν έχουν το ειδικό σήμα θα κλείνουν.

Το λουκέτο θα μπαίνει σε όλα τα αυτά τα σημεία που υπάρχουν παιδιά, όταν με το ειδικό σήμα δεν θα πιστοποιείται ότι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και μάλιστα πέρα από το κλείσιμο μίλησε και για σφράγισμα αυτών των χώρων. 

Ο κ. Μιχελάκης ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής διευκρίνισε πως παρά το γεγονός πως έχει δοθεί εντολή σε όλους τους δήμους της χώρας να ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους μέχρι και την 30η Ιουνίου, ελάχιστοι τέτοιοι χώροι έχουν εφοδιαστεί αυτό το ειδικό σήμα. 

Θέλοντας ο κ. Μιχελάκης να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά γεγονότα όπως στο Ελληνικό ξεκαθάρισε πως “ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν”, τονίζοντας παράλληλα πως το συγκεκριμένο σήμα είναι απαραίτητο έτσι ο γονέας να γνωρίζει εάν ο χώρος που πάει το παιδί του είναι πιστοποιημένος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταπέλτης το πόρισμα για το ματωμένο λούνα παρκ – Δεν έπρεπε να λειτουργήσει ποτέ

Λούνα Παρκ: Οι γνωριμίες του διαχειριστή και οι… δήμαρχοι φίλοι του

Το αγόρι που χάθηκε στο λούνα παρκ του Ελληνικού: Ο 13χρονος Βασίλης που ήθελε να μοιάσει στον Σπανούλη

Δεν το χωράει ο νους! Ο δήμος Ελληνικού μοίραζε προσκλήσεις σε σχολεία για το παράνομο λούνα παρκ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε