Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Meteo για φωτιά στην Πάρνηθα: Μέχρι 5 μποφόρ και 70 χλμ οι άνεμοι το μεσημέρι

Meteo για φωτιά στην Πάρνηθα: Μέχρι 5 μποφόρ και 70 χλμ οι άνεμοι το μεσημέρι
Φωτογραφία Intime

Μέχρι και τα 5 μποφόρ θα ενισχυθούν οι άνεμοι και κατά καιρούς θα εμφανίζουν ισχυρότερες ριπές, αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα Πέμπτη (24.8.2023) το μεσημέρι και το απόγευμα στη φωτιά στην Πάρνηθα.

Η φωτιά στην Πάρνηθα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ωστόσο οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες στο σημείο και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη στο μέτωπο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περίπου στις 13:00 το μεσημέρι στα 5 μποφόρ (με ισχυρότερες ριπές), το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά, αναφέρει το meteo.

Όπως φαίνεται και στους παρακάτω χάρτες του meteo, στις 13:00 οι ριπές των ΒΒΑ ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιάς θα φτάνουν τα 70 km/h, ενώ ΒΑ άνεμοι με ριπές στο εύρος των 75-80 km/h θα πνέουν στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Πεντέλης και Υμηττού.

Αντίστοιχα, στις 17:00, οι ριπές των ΒΒΑ ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιά θα φτάνουν τα 50 km/h, ενώ βορειοανατολικοί άνεμοι με ριπές στο εύρος των 55-60 km/h θα πνέουν στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Πεντέλης και Υμηττού.

Μποφόρ και ριπές ανέμων στις 13:00

Μποφόρ και ριπές ανέμων στις 17:00

Επισημαίνεται ότι πέραν του ανεμολογικού πεδίου που περιγράφεται παραπάνω, η κάθε φωτιά δημιουργεί το δικό της καιρό σε πολύ τοπικό επίπεδο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις